Här kliver vi runt i storstövlarna bland hässjevirke, rostiga harvar och mjölktistlar på fädernegården

lördag 6 juni 2015

Växthusmys...

Vad gör man med fem stycken rejäla, gamla, grönfärgade fönster som man råkat hitta på logen? Jo, det ska jag säga Er, man bygger ett växthus. Jajemen, för det var precis vad jag gjorde.


Det är ju så himla populärt nu för tiden att ha växthus och kunna umgås och mingla därinne tillsammans med pelargonier, vinrankor och skröpliga tomatplantor. Förra sommaren hade jag ju bara ett simpelt fattigmansväxthus, som när man bara liksom lutar gamla fönster mot husväggen. Fungerar alldeles utmärkt egentligen men med åren kräver man bara större, mer och bättre och det var precis det jag tänkte skapa med dessa grönfärgade, åldersstigna fönster.

Fram med lite virke, typ tvåtumfyra, eller något ditåt och spika ihop. Skruva fast stommen i logväggen. Fram med några gamla rostiga gångjärn och så meckla fast fönstren. Så målade jag stommen med rödfärg för att få till en utomordentligt passande färgkombination. Resultatet blev som väntat helt perfekt. Visserligen bildades det några springor här och där men det kan man väl bara räkna som bonus för då blir det ju inte för varmt där inne i växthuset.Nu återstår bara ett problem, hur i all sin dar ska man kunna umgås därinne? Tänkte ju bjuda in Kulturtanten på lite mingel i växthuset. Ett glas bubbel och några lyxiga snittar, vem tackar nej till det, liksom. Men först måste vi då baxa ut alla tomatplantorna i sina tjugolitershinkar. Sedan ta oss in i utrymmet sittandes, baklänges liksom. Så om vi tar varsin ingång och så möts vi rygg mot rygg med benskanklerna helt utanför växthuset.Hoppas det finns lite plats så att vi åtminstone kan höja glasen i en skål för att fira ett alldeles fulländat växthus. Vi kan ju direkt inte klinga i kristallglasen med varandra utan vi får nöja oss med att skåla med den närmaste glasrutan för att få till den rätta känslan. Blir det regn så tar vi bara på regnbyxorna och invaderas vi av stora myggsvärmar så kan vi bara tråckla oss ut ur drivhuset, släpa in tomathinkarna igen, haspa glasdörrarna och gå in. Tänk vad livet är underbart när man äger ett växthus som nästan är snudd på ett orangeri...
 
 

12 kommentarer:

 1. Det är minsann ett växthus med hög charm-faktor! Du är ju en verklig tusen konstnär:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag tror att Kulturkanten kommer att passa därinne som hand i handske. Men jag måste erkänna att det var liiite tajt med plats...

   Radera
 2. Så fin blogg du har med masse humor og livsglede g så flink du er da til å bygge drivhus ! Setter meg på som følger hvis jeg finner følgerfunksjonen . God helg !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Va kul att Du hittade till oss! Ska titta in på Din blogg! Trevlig helg!

   Radera
 3. Men vilket helt underbart litet växthus! Nästan så jag tror mig om att kunna göra något liknande. Men jag kanske ska börja med lutningsvarianten...Och mingelförsöket är ju klockrent! Rygg mot rygg och slå i glaset! Kreativitet så det räcker och blir över! Kram och trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, ibland blir jag rådlös själv över hur jag fick till det. Fast jag sa väl att jag hade en man vid min sida vid dom absolut svåraste skedena?

   Radera
 4. Det där blev ett riktigt charmigt tomathus. Strunt i minglet. En sådan här toppensommar som jag förmodar att vi får, kan man absolut hålla minglet utomhus. Då blir det ju också liksom enklare att svinga glaset före klunken!
  Ha det gott!
  Kram Märit

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag minns att Din kära make gjorde ett fantastiskt litet tomathus, visst var det så? Tror inte att mitt lilla hus kan mäta sig med detta på en och samma dag men huvudsaken är väl att drivhuset fyller sin funktion. Tror också på en ljuvlig sommar och jösses, tänk på alla tomaterna som ska plockas...Ha det så bra!!!

   Radera
 5. Är djupt imponerad av din händighet! Verkligen bra jobbat!
  Tråkigt att era insektshotell inte drar gäster... sitter det kanske i fel väderstreck...? Mitt sitter i söderläge...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hotellet sitter i typ sydöst, kanske jag bör flytta det? Men det får bli nästa år i så fall. Nu är det välan snart vinter igen...i morse fick jag ta på både mössa och mamelucker...

   Radera
 6. Smart! Blir jättefint!!

  SvaraRadera