Här kliver vi runt i storstövlarna bland hässjevirke, rostiga harvar och mjölktistlar på fädernegården

torsdag 9 maj 2013

I risigaste laget...

Från trädgårdens alla odlingar blir det mängder av ris. Var gör man av allt detta? Man lägger det i högar både här och där. Inte blir det någon vacker syn och utsikten blir ganska risig!

Det var då vi, eller rättare sagt jag, Kulturtanten, kom på att vi skulle göra en risvägg. Lilla gummann var länge tveksam men kom loss till slut. Valdemar tillverkade störar i rasande tempo och passande längd. Så släpades järnspettet fram. Bara att försöka göra hål till störarna, det var inte helt lätt då valet av plats visade sig vara den stenigaste kullen på hemmanet. Sen var det bara att hämta riset. Inga problem att hitta den varan. Så här såg den ut för två år sedan.
Alla var helt nöjda efter dagens slit. Valdemar, han höll nästan på att gå in i väggen av ren förnöjsamhet. Nu slipper grannarna se alla våra komposter, ris- och lövhögar och kan njuta av den vackra utsikten över åkern.
 
I dag ser den ut så här. Ja, kanske lite kvistig och spretig... men ändå det är ju en risvägg....
 




 


5 kommentarer:

  1. Praktiskt...själv använder jag Solstickan och gör en rejäl brasa !!

    SvaraRadera
  2. Och jag gör en massa tändved av småpinnar. Man behöver aldrig misströsta- det tar sej i vedpannan varje gång med lite pinnar i botten.
    Kerstin

    SvaraRadera
  3. Fast er risvägg var riktigt snygg- får tipsa sonen som tagit ner en hel del träd och tyckte det såg skräpigt ut med allt som blev över.
    Måste berätta jag hörde göken idag och då är det väl SOMMAR!
    Kerstin

    SvaraRadera
  4. Här galer göken också. Något tidigare än vanligt. Nu är det bara slagerfestivalen och midsommar sen sätter Lilla gummann på vinterdäcken...

    SvaraRadera