Här kliver vi runt i storstövlarna bland hässjevirke, rostiga harvar och mjölktistlar på fädernegården

söndag 12 juli 2015

Kärt barn har många namn...

Rosa, ljusrosa och vita förgyller dom vår annars rätt spartanska trädgård...


Digitalis purpureaFingerborgsblommaHumleblomma som vi kallade den i vår barndom...på grund av att humlorna alltid kröp in hel och hållna i blomtutorna...nästan som att peta blommorna i näsan...tyckte vi då...absolut inte nu...


En av Mamma Gertruds favoritblommor, Gud nåde den som råkade rensa bort en planta i tron att det var ogräs...bättre en humla i näsan än en kråka...

10 kommentarer:

 1. Fina fingerborgsblommor! Säger detsamma... Gud nåde den som rensar bort en sån. Nu är det ju bara jag som rensar så det är inte direkt nåt problem :-)
  Om du mejlar min din adress så ska jag skicka nåt kul till dig.
  Kram Anette

  SvaraRadera
 2. Digitalis... Har några i rabatten som blommar för fullt! Fast jag aldrig planterat några och inte heller hade några för ett par år sedan... Tror det bland annat beror på orensade rabatter... De är så otroligt vackra! Fast giftiga... Fin ny vecka till dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast det är ju egentligen rätt kul att det dimper ner en ny blomma lite då och då...själv så "samlar" jag på åkervinda...Kulturtanten sliter sitt hår och väser nåt om "det är ju för Fabian rena rama ogräset!"...men man tycker ju liksom olika ibland...Ha det bra i veckan Du med!!!

   Radera
 3. Jag råkade nästan rensa bort en planta av fingerborgsblomman i år, men hejdade mej i sista stund! Jag har inga i min trädgård men vår ovårdade granne har!!! Både trädgård och han är ovårdade, nej han har ingen trädgård förresten. Nu har jag en ståtlig rosa mitt bland potatisblasten!
  Kram/Finas mammis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, dom rackarns fingerblommorna slår sig ner både här och där. Man vet aldrig var dom kommer att dyka upp nästa år...
   Ha det gott från oss på logen...

   Radera
 4. Min mamma och hennes make har nyss flyttat och i deras nya lilla trädgård växer det digitalis så jag har paxat frön från dem, men det är ju det där att inte rensa bort dem när de frösår sig! Får plantera någonstans där jag inte är så nitisk med rensandet......eller går det att se vad som är digitalis?
  Väldigt, väldigt vackra är de!
  Nu ska jag ut och måla. Bäst att passa på när det inte regnar :)
  Kram
  Birgitta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo man kan se vad som är digitalis. Men sen kan dom ju dyka upp där man minst anar att det ska växa fingerborgsblommor. Lycka till med frösådden.
   Kram
   Kulturtanten

   Radera
 5. Så utrolig flott og i de lekreste farger og et vannvittig fint mønster inni de ! Det er jammen en pryd for øyet ! Fin dag til dere ! Klem

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är dom läckra! Man vet aldrig var dom dyker upp nästa år.
   Kram till dig från oss på logen!

   Radera