Men efter Lilla gummanns fontänbalja fick jag en idé, varför inte göra en kryddbalja...
Sagt och gjort, iväg till närmste handelsträdgård för inköp av diverse kryddor. Det blev krusbladig persilja...
...slätbladig persilja...
... och fransk dragon...
...så var det klart! Då växternas hela uppväxt hade tillbringats i ett växthus var dom oerhört gängliga, detta åtgärdades snabbt med små växtstöd av överblivna äppelgrenar från vårens beskärning. Så nu kan jag likt Ferdinand bara sitta här vid min kryddodling och lukta på blommorna...
Så fint och fiffigt med pinnstöden! Egna kryddor är verkligen guld värda! Må så gott! /Lotta
SvaraRaderaVäxterna var i verkligt behov av stöd i livet...
RaderaKulturtanten
zinkbaljor är bra till mycket! I mina växer det både ruccola, rädisor och gurka i växthuset och har de blivit dåliga i botten borrar jag ner dem i jorden mellan pallkragarna så de kan husera både blommor och grödor och ha bra dränering när det ösregnar som det gjorde här igår :) Dina plantor hinner nog växa till sig och bli skördade av innan hösten är här!
SvaraRaderaSolen skiner....ha en fin dag!
Birgitta
Botten i min balja var mer som ett såll så den passade att plantera i...
RaderaKulturtanten
Å vad fint det blev med kryddorna i baljan! Min dröm är att kunna ha kryddor inne året runt men det är trevligt med egna torkade också! Kram
SvaraRaderaEn kryddodling i köket vore väl en dröm men mina brukar vissna ner ganska snabbt... Hoppas växterna i baljan övelever alla regnbyar...
RaderaSå fint , det var smart !!! Fin sommerdag til dere ! Klem
SvaraRaderaSolen skiner just nu. Ha en fin dag.Kulturtanten
Radera