Här kliver vi runt i storstövlarna bland hässjevirke, rostiga harvar och mjölktistlar på fädernegården

söndag 27 januari 2013

Toalett på allas sätt


Vi har alla olika krav på viss standard vad det gäller toaletter. Själva växte vi upp med utedass. Visst, lite halvsnuskigt, viss lukt kunde naturligtvis förekomma och både myror och flugor kunde man drabbas av sommartid. Men på vintern då kan jag lova att det var totalt flug- och myggfritt. Det var heller ingen som helst tendens till kö utanför dasset. Alla besök var snabba. Ingen ville frysa fast.

Sedan kom nya tider då ingen, absolut ingen, ville gå på utedass. Det var något som alla rynkade näsan åt. Då flyttades alla toaletter inomhus och WC blev en självklarhet. Varmt och gott. Inga myror eller flugor. Men kanske en viss risk för köbildning. Och lukten kunde faktiskt kvarstå beroende på vem som utnyttjade toaletten.

Vidare kom mulltoan som blivit Lilla gummanns melodi. Toa inne fast som på utedassvariant. Inga flugor eller myror. Varmt om rumpan. Men lukten kan stundtals vara påtaglig. Mycket beroende på hur man sköter hela apparaten. Ja, toan alltså.

                                                    
Nyaste nytt kan vi presentera här. WC utomhus. Kallt om rumpan. Vintertid flugfritt. Stort problem här är nederbörden då inget tak finnes. Inga väggar heller vilket kan ge visst drag blåsiga dagar men tar automatiskt bort all eventuell lukt. Fördelen med denna toalettvariant är att man på ett naturligt sätt kan umgås med grannar och vänner under själva toalettbesöket. Kanske något vi länge önskat. Eller också inte alls.

Fast detta kanske vi bara kan kalla skitsnack...

4 kommentarer:

  1. Haha, friskt och fint! Naturligt ska det va´!
    ;-)

    SvaraRadera
  2. Utedasset kommer man ihåg !!Vilken rolig blogg du har, den kommer jag att följa !!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du är hjärtligt välkommen! Har faktiskt tjuvkikat "hemma" hos dig helt snabbt. Ska ta en längre titt i kväll. Tror att vi har en "syster" till den där ljusstaken. Ska kolla i boden.

      Radera