Här kliver vi runt i storstövlarna bland hässjevirke, rostiga harvar och mjölktistlar på fädernegården

söndag 2 augusti 2015

Jag ska sy och jag ska klippa...

Här ska sys...


...gardiner till köket...

Här har det varit kalt länge nog men nu ska det bli andra bullar...


Jag ska sy...


...och jag ska klippa...


Men som vanligt utspelar sig detta scenario, tråden går av, tyget skrynklar ihop sej  och undertråden trasslar ihop sej rejält...
Turligt nog hittade jag en mycket gammal flaska med smörjolja så att jag kan smörja maskineriet...
 


Nej, nu har ledsnat totalt, det blir absolut inga gardiner idag...


...och i köksfönstren skiner gardinerna med sin frånvaro...

12 kommentarer:

 1. He, he, he… Det där känner jag igen! Gardinlöst här också, men jag gillar dina hållare med hyllorna skarpt.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Vi har funderat länge innan vi till slut bestämde oss för denna lösning. Nu är det bara en tidsfråga innan gardinerna blir sydda och kommer på plats... Ha det gott!
   Kulturtanten

   Radera
 2. Känner också igen mig, här blev det istället en ny rullgardin från IKEA, så nu går det bra att stå vid diskbänken utan att bli totalt bländad av solen ( fast det har ju inte varit något större problem denna sommar) Allt gott! /Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha ha nej bränd av solen har jag inte blivit... Rullgardin vilken alldeles utmärkt idé. Ha det gott.
   Kulturtanten

   Radera
 3. Ha ha ha.....även jag känner igen mig :D Försöker att utrusta mig med mycket tålamod när något ska sys, men blir lika f------ad varje gång maskinen krånglar, eller jag syr fel och måste sprätta. Förvånad och glad blir jag däremot varje gång jag lyckats med konststycket att få ihop det jag ville utan en enda svordom.....för det händer också som tur är.
  De kommer nog upp, de där gardinerna, en annan dag :)
  Kram
  Birgitta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag drar mej in i det längsta innan symaskinen åker fram. Nu ska jag bara vänta in rätt ögonblick och försöka igen inte i kväll men kanske i morgon...
   Ha det gott.
   Kulturtanten

   Radera
 4. Kan du ha vänt spolen i undertråden fel? Då brukar det trassla till sig.
  Fick ett tips på att alltid se till att pricken på plastspolen är utåt, både vid spolningen och när man sätter den i undertrådshållaren. Då blir det rätt alla gånger.
  Fast jag har också erfarenhet av trådtjorv av andra orsaker, men då brukar det handla om för tunna eller för tjocka tyger. Ditt tyg ser ut att vara en bra kvalitet, så jag kan tänka mig att spolen går åt fel håll. Lycka till, för det är trevligt med nya gardiner!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har alltid funderat på hur den lilla rackarn ska sitta vilken sida som ska vara upp... Nästa spolning gör jag som du lärt mej. Tack för tipset och ha det gott.
   Kulturtanten.

   Radera
  2. Tills du spolat så, kan du tänka att undertråden ska bilda siffran 6 när den är framdragen en bit för att sättas i spolhållaren. Hoppas du förstår hur jag menar.

   Radera
 5. Jag har blandat. Gardinlöst på några ställen och gardiner på andra... Allt för ofta så bråkar symaskinen med trassel av trådar. Har aldrig tänkt på att använda olja. Ska pröva det nästa gång. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett av min mor Gertruds favorittips. Det blir aldrig för mycket olja... Kram

   Radera