Nu vankas det knäckiga chokladsnittar...
Vispa, blanda, röra...
Mäta upp och hälla ner...
Muffins á la lyx. Blåbär, mandelmassa och kardemumma...
Så vänder vi på bladet i Mamma Gertruds bakbok...
Åhå, så kom köttbullskakorna äntligen upp...denna gången dekorerad med en nöt på toppen...och förvandlades omedelbart till traditionsenliga nöttoppar...
För att få plats med nyplockade blåbär och svamp i frysen så måste obönhörligen påsarna med tranbär ut. Fram med stora syltkitteln och så kokades allt till alldeles underbar tranbärssylt...
Så förvälldes svampen och frystes ned. Vadå, fint väder? Inget som vi märkte av i alla fall...
Men åh vad det frestas här inne! Jag som precis lyckades gira undan från mig själv bakandes en rabarberpaj när jag såg att rabarbern har kommit i en andra andning! Nu blev jag VÄLDIGT frestad. Är tranbärssylten god?
SvaraRaderaTranbärssylten är kanongod! Havregrynsgröt med tranbärssylt, det är grejer det...
RaderaSer väldigt mumsigt ut alltihop! Mest frestad blir jag nog av svampen ändå. Såg just att nyligen pensionerade grannen skenade iväg med en väninna neråt skog och ajöss och goodbye med de eventuella svamparna som jag väntar på ska växa till sig. Nu har jag riktig svampabstinens.
SvaraRaderaAllt gott
Anette
Hav tröst, svampen växer ju som ogräs, faktiskt. På tre-fyra dagar har det vuxit upp ny svamp. Vi har bara varit på våra sedvanliga svampställen men fått ihop korg på korg...fast med mygghatten på så klart annars står ingen ut i skogen...
RaderaOj så mycket gott ni bakar och fixar! Nu blir jag inspirerad och sugen på att både plocka kantareller och baka muffins!
SvaraRaderaTack för orden inne hos mig!
Allt gott!
Kram Maria
Ja, lite kakor och bullar sitter aldrig fel. Problemet är ju bara att man alltför snabbt äter upp alltihop...
SvaraRadera