Vad behövs? Ut i morotslandet och dra upp rötter för allt vad tygeln håller...
Sockerärtorna passar som hand i handske och har en ljuvligt grön nyans...och är fräscha och crunchiga...eller som på svenska; rejält krispiga...
Ljuvligt delikata delikatesser, må jag säga...dock lite jordiga...men lite skit rensar magen...
Några ystra rödlökar och ett bulligt blomkålshuvud åker också ner i salladsbunken...
En zucchini, grön och klorofyllrik, blev offer för mandolinen...
Strimlade och klara...färdiga och gå...
Vatten, ättika, peppar, lagerblad, socker och salt, det var allt...
Klart, nu är det bara väntans tider som gäller...
Ser utomordentligt gott ut. Påminner om mammas konserveringsburkar med grönsaker i.....
SvaraRaderaBlev gott också så det här kommer vi att göra om...
RaderaMen så gott! Härligt med färska grönsaker. Det är så härligt med sensommaren då man kan gå ut och plocka in några kantareller och steka dem färska till lunchen eller blåbär i filmjölken på morgonen. Pickles har jag inte prövat, men kanske borde det. Det ska ju vara nyttigt och glasburkar har jag. Berätta gärna hur det blev. Fin ny vecka till dig!
SvaraRaderaBlev jättegott. Kommer att picklas en hel del framöver må jag säga...
RaderaMen åh vad det där ser gott ut! En hel burk full av små pinfärska grönsaker! Hur länge ska det stå så där?
SvaraRaderaBara några timmar!
RaderaÅ jösses så gott! Mums!
SvaraRaderaJag det blev riktig namnam...
Radera