Här kliver vi runt i storstövlarna bland hässjevirke, rostiga harvar och mjölktistlar på fädernegården

torsdag 17 december 2015

Hett om öronen...

Kulturtanten var ju hemma i helgen och då roade vi oss med pyssel som det sig bör. Pinngranarna kanske Ni såg härom dagen och nu ska jag visa på det som Kulturtanten tipsade mig om.



Tomteluvor, jajemen...


Ta en tom toalettrulle, lite garn och en sax och så är det bara att sätta fart. Dela med saxen toarullen i fyra till fem smårullar och klipp av en cirka 35 cm lång garnstump, vik denna dubbel och liksom lägg runt en av dom avklippta toarullsdelarna och trä genom öglan.


Sno sedan runt så många garnstumpar så man täcker hela toarullen. Vik in hela konkarongen av garntrådar genom rullen och dra fram och nu uppenbarar sig en mycket dekorativ uppvikningskant på mössan . Forma ändarna till en gentil topp på luvan, knyt runt och frisera sedan tofsen...och vips så är tomteluvan klar...


Nu är det ingen som behöver frysa om öronen i det råkalla vädret längre. Än värre var ju dagens halka. Då gällde det verkligen att slå klackarna, om inte i taket så, hårt i isbarken så man fick fäste...men snart stundar varmare väder och vem tackar inte för det, om inte Lilla gummann...


4 kommentarer:

  1. Åh så fina! Garntomtar i många variationer har jag tillverkat under åren men aldrig några som de ni nu visar upp. Beroendeframkallande roliga att göra var de precis som pappersstjärnorna när man väl kommit på hur de ska vikas. Tack snälla rara för tipset! En vän undrade om jag kunde virka en tomtemössa till en bils stjärna, (den som sitter på som motorhuven) Han ville skoja med den han hyr garaget av, dvs önska God Jul. Visst kan jag göra det svarade jag glatt och så kommer er tomte, så enkelt det blev. Perfekt.....och mössan sitter som smäcken, har nyss varit till garaget och kollat passformen på luvan, så stort TACK för tipset!
    Kram till alla er uppfinnare där hemma på logen från Elisabeth som tog idag tog omvägen för att komma hem till er en stund.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men vad roligt, en tomteluva på motorhuven. Jag kommer nog att göra fler luvor om tiden räcker till. Du är alltid välkommen hem till oss på logen. Trevlig helg på Dig!!!

      Radera
  2. Å de ska jag göra nästa år banne mig. Tack för tips,)

    SvaraRadera