Här kliver vi runt i storstövlarna bland hässjevirke, rostiga harvar och mjölktistlar på fädernegården

fredag 6 januari 2017

Ostkroksmassage...

Igår fick jag reda på något riktigt intressant och direkt revolutionerande. Jag blev nämligen informerad om hur man lätt, snabbt och verkligt effektivt kan utföra en lymfdränagemassage på sig själv. Det är just vid sådana här tillfällen man tackar sin lyckliga stjärna och känner att man verkligen går en ljus framtid till mötes...

Det hela började med att jag berättade för en person att jag gick på gym två till tre gånger i veckan och att denne person sedan helt ogenerat, snabbt och totalt hänsynslöst gjorde en ockulär besiktning av min kropp. Jag blev nervös och stressad, ja, nästan panikslagen och stammade fram: "Ja, f-f-fast det är konstigt att den träningen inte satt det minsta spår på magfläsket..."

Nu berättade denna ödmjuka och fullkomligt genomtrevliga person att det inte alla gånger är fett man går omkring och drar på det kan eventuellt röra sig om lymfvätskesamlingar varvid hon förtäljde mig om hur man kunde massera sig själv för att åtgärda dilemmat.
Man kunde lätt göra behandlingen i duschen. Dra flera gånger med ena handen från handleden upp mot axeln och halsen för där hade man tydligen någon lymfkörtel som bara väntade på att få något att göra. Likadant på undersidan av armen och dra nerifrån från handen till armhålan. Hade man riktig tur kunde till och med gäddhänget vara ett minne blott fast då tror jag faktiskt att man får slita i månader eller rent av i åratal.Det bästa av allt var nog den avslutade delen som kallades just "ostkroksmassagen". Det var då man skulle ta tag i den ena, eller den andra, magvalken på längden med båda händerna och därefter bearbeta fettet genom att föra ena valkdelen neråt och den andra uppåt och därmed framkalla någon slags ostkroksformning av fläsket och så röra runt en bra stund.Lyckades denna massage så kunde man rent av börja lukta illa. Låter inte så himla kul men det får man väl ta om det verkligen blev så att gifter och annat slem och snusk bortförs från ens kropp. Skulle man trots allt inte ha någon direkt framgång med själva behandlingen tycker i alla fall jag att man kan trösta sig med en rejäl påse ostkrokar eller något annat snacks till helgen...lycka till!!!

8 kommentarer:

 1. Ha ha, du är alldeles underbart tokig! Heja heja!
  Ha ett härligt 2017! / Åsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha ett riktigt gott nytt år och glöm för all del INTE den välgörande ostkroksmassagen!!!

   Radera
 2. Och jag som hoppades att det skulle röra sig om nån kur där man genom att ära ostbågar skulle massera tarmarna! Men det KAN ju vara en metod det med, bara att ingen upptäckt den ännu :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker som så att funkar inte ostkroksmassagen utvärtes så bör man givetvis gå in för invärtes ostkroksmassage...lycka till!!!

   Radera
 3. Wow! Vilken revolutionerande nyhet! Tar jag genast till mig, för behövs det gör den. Gäddhäng och magfläsk, bara namnen gör en kräksjuk! Nu blir det handpåläggning! Jag gjorde dessutom misstaget att kliva upp på vågen i morse...

  Tack för att du tycker om mina noveller så mycket att du läst dem TVÅ gånger! Blir så till mig så nu lägger jag in en ny under dagen! Hoppas du gillar den också.

  God fortsättning på nya året.
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar gulliga, positiva och glada noveller. Har några i byrålådan själv faktiskt...men där får dom nog ligga och gosa till sig några år till...för allas bästa...men ska givetvis fortsätta läsa Dina...

   Radera
 4. Kan mycket väl tänka mig att den där ostkrokslymfdränagemassagen (vilket långt ord :)) kan rensa ur både ett och annat.....och lukta illa skulle det nog göra om man verkligen använde ostkrokar till den massagen, vilket jag associerade till när jag såg rubrik och bild :D
  Varma kramar
  Birgitta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har precis startad upp massagen får se hur man ser ut i morgon.Jag hoppas på det bästa så klart...

   Radera