Här kliver vi runt i storstövlarna bland hässjevirke, rostiga harvar och mjölktistlar på fädernegården

söndag 25 augusti 2019

Persilja, kyckling och muffins...

En söndagsförmiddag i frysavfrostningens tecken...


Men först måste alla äpplen plockas upp...


...skalas, skivas och kokas till mos...


Diverse bär från djupet av frysen revs loss, rena rama istiden...


Ut i ärtåkern och plocka ärter så ärtrankor och bärfisar rykte...


Morotslandet bjöd på kilovis med finfina rötter...


Och i farten tillbaka rev vi med oss en rejäl knippa persilja...


En härlig ärt- och morotssoppa kokades...


Nästan i paritet med mamma Gertruds goda ärtvälling... Fix och färdigt lagom till Finnkampens andra dag...

4 kommentarer:

  1. Den soppan ser vänlig ut! Och nyttig och god.
    Ja, tänk vad man kan hitta längst in i frysen. Jag hittade sju paket rabarber från förra året som skulle bli pajer under vintern. Nu blev de chutney istället.

    Ha en fin sista augustivecka.
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det som göms i snö kommer fram i tö...
      Ha det gott
      Kulturtanten

      Radera
  2. Åh, jösses så gott det ser ut med en gammaldags ärtvälling! Men den ska vara gjord på "hemärtor" från ärtåkern inga köpeärtor från frysdisken inte...

    Kram Annica

    SvaraRadera
    Svar
    1. Absolut, hemärtor måste det vara... Lilla gummann är en fena på att odla ärtor och jag får koka ärtvällingen

      Kram Kulturtanten

      Radera