Här kliver vi runt i storstövlarna bland hässjevirke, rostiga harvar och mjölktistlar på fädernegården

söndag 8 september 2019

Dags för krikonfrossa...

I ottan rusade Lilla gumman ut i krikonbacken...


...hon hann inte ens få av sig nattsärken...


…likören hägrade...


Det späda krikonträdets grenar dignade av bär. I ivern att få ihop tillräckligt med bär till likören rev hon ner grenar i vild frenesi...



Hinken blev nästan full(?) på en kvart...


Rensning och sköljning…



Bär + sprit = krikonlikör om tre långa veckor... 
fortsättning följer...

4 kommentarer:

  1. Krikonlikör låter gott. Minns krikonträdet hos mormor. Vet inte vad hon gjorde av frukten... definitivt inte likör!

    Glad måndag!
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kommer inte ihåg om min mamma gjorde något av krikonen. Tror att det var min pappa om var mest intresserad av bären. Vi får vänta och se om likören blir god.
      Ha det gott
      Kulturtanten

      Radera