Här kliver vi runt i storstövlarna bland hässjevirke, rostiga harvar och mjölktistlar på fädernegården

söndag 26 juli 2015

Ånyo självplock...

Snart stundar vinbärsplockningens ljuva tid. I år lär det bli timme in och timme ut jämte bärbusken...


Många röda bär blir det...


...som så småningom kommer att förädlas till dom mest underbara sylt/saft/gelé-produkter man någonsin kan få smaka...


Vinbärsbuskarna upptar 73 % av den kulturtantska villatomtarean...


Betydligt kortare tid behöver läggas vid hallonhäcken...som synes...

6 kommentarer:

  1. Härliga stunder väntar. Nu för tiden är det nästan meditativt att plocka bär när man inte har någon brådska !!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det skönt att få vara i en alldeles stilla skog och plocka bär. Det är ju faktiskt gott med en och annan paj också...

      Radera
  2. Så mysigt, och jättegott det låter :)
    Men...hmm...själv så köper jag färdigt i affären bara...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mmm gott med bär men ibland är det lite svår att komma på vad man ska göra av alla röda vinbär...

      Radera
  3. Röd vinbärs sylt med lite ingefära i är mums att skvätta ner i morgonfilen. Svart vinbärssaft, varm eller kall slår alla fina rödviner med råge. Vilken skattkammare ni har på den kulturgumska gården!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den sylten ska jag prova. Tack för tipset...

      Radera