Här kliver vi runt i storstövlarna bland hässjevirke, rostiga harvar och mjölktistlar på fädernegården

fredag 29 januari 2016

Nu trappar vi upp...

Det nyttiga levernet som utlovades på nya året har väl gått, med handen på hjärtat, så där. Ena veckan bara nyttigheter, ja, man i princip joggade runt hemma i stugan samtidigt som man tuggade i sig både grönkål och spenat så stjälkarna stod som hötappar i mungiporna. Och så nästa vecka helt annorlunda. Man frossade i godsaker och smaskade från morgon till kväll och inte ett enda motionssteg togs.


I måndags startade Valdemar och jag upp med raw food. Fast egentligen inte frivilligt, för så här var det. Vi hade så rysligt mycket morötter hemma och vi hade tröttnat på morot både på längden och tvären och på rätan och avigan. Jag tänkte i min enfald att det måste väl för bövelen finnas lite morotsgottis som är riktigt nyttigt. Sagt och gjort, jag kastade mig ut på nätet och som bara av en händelse hamnade på raw food godsakssida.


Där hittade jag recept på morotsbullar. Finriva morötter, skal av en apelsin, två matskedar apelsinjuice, mixade nötter, frön och torkad frukt. Och så bara röra ihop och forma till bullar. Mums! Saftiga och läckert goda energibullar. Dessa bör absolut inte förväxlas i kylskåpet med köttbullar ej heller med Kulturtantens berömda nöttoppar.


Dessutom har vi trappat upp Valdemars motionerande så att han nu tar en rask promenad i veckan jämfört med ingen alls som det varit förut. En hundraprocents ökning, inte illa alls. Själv så utvecklas jag verkligen på gymmet och har blivit tjenis med flera av dom andra motionärerna. Så har jag också fått möjligheten att träna småmusklerna på en sådan där vibrationsplatta. När man äntligen lyckats stå upprätt utan att hålla balansen genom att ta stöd mot väggen då uppmärksammar man direkt att det inte bara är benmusklerna som rör sig. Nej, hela ansiktspartiet skakar och guppar runt och när vibrationstiden är ute så är man bombsäker på att man ser ut som en ålderstigen blodhund i fejset...darrningar avtar så småningom...lagom till kvällskaffet...faktiskt...

10 kommentarer:

 1. Heja på ! Ska också börja men nu blev det oturligt !!! nog styggväder....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, man kan lätt säga att det blivit rent skitväder. Men efter regn kommer sol så det gäller att stå startklar i farstun med gåskorna påknutna och med stavarna färdigspända...

   Radera
 2. Rawfood verkar intressant och du är duktig som provar! Jag tänker ofta på allt jag skulle vilja prova, men steget från tanke till handling är ibland väldigt långt :-)
  Solen skiner här just nu så jag hoppas den gör det hos dig också så du inte behöver stå i gåskor och stavar hela dagen :-)
  Ha det så bra!
  Birgitta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag drog på mig skogshuggardräkten, tankade upp motorsågen och drog till skogs...men med typ aprilväder - strålande sol varvat med snöfall...

   Radera
 3. hahaha! Älskar dessa inlägg! Jag har också provat en sådan vibrationsplatta och jag var hade inte en aaaning om att det fanns så mycket som kunde dallra på en gumma... ;)
  Ha det gott!
  Annica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Va kul, ja, att vi har samma erfarenhet av den träningsapparaten. Men jag tror att den gör gott för har jag till och med träningsvärk i både gäddhäng och kalkonhals...Ha en bra vecka!!

   Radera