Här kliver vi runt i storstövlarna bland hässjevirke, rostiga harvar och mjölktistlar på fädernegården

måndag 25 januari 2016

Tour de ski...

Vem kan missa att det är skidåkning på tv? Absolut ingen då det nästan vareviga dag bjuds på nya tävlingar. Så klart att Valdemar och jag sitter nedsjunkna i dom omklädda fåtöljerna och dricker kaffe och tvingar i oss dom sista, torra saffransbullarna.

Vi hejar på, ropar högt och håller både tummar och tår och verkligen coachar fram dom svenska tävlingsåkarna men det går väl sisådär. Nej, nu ramlade hon i backen! Det ser ut som om han har bakhalt! Eftersom jag har ett gammalt förflutet som skidåkare (vilket vi inte ska gå in på så särskilt mycket just denna gång) så engagerar jag mig så till den milda grad. Och blir uppiggad så det står härliga till...Det slutade inte bättre än att jag baxade fram mina längdskidor ur boden. Och tog en vända runt åkrarna och det gick som väntat helt strålande underbart bra. Tack och lov att det varken fanns nedförsbackar eller slakmotor för jag hade fullt sjå med att bara dra mig fram i spåret. Bakhalt var bara förnamnet. Fast å andra sidan så var inte skidorna vallade på 30 år men tänk så modernt det är nu för tiden - ovallat alltså.Nytt i gemet är ju att köra med syrgasmask för att kunna andas bättre och verkligen kunna ge järnet på riktigt under  höghöjdsträning. En sådan borde jag verkligen behövt ha på den tiden det begav sig. Det har dock ryktats om att vissa tyckte att skidåkarna lät som Darth Vader i sina masker och det gjorde ju faktiskt jag också på garanterat varenda skidtävling under min karriär till och med utan Darth Vader-mask. Inget nytt under solen...

4 kommentarer:

 1. Hahaha :-) Underbar beskrivning av en tur i skidspåret! Jag känner ju igen igen mig och skrattar gott därefter. Tog en tur i helgen nämligen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var tur att man passade på när det var snö och kallt idag skulle det nog bara bli i form av vattenskidor...

   Radera
 2. Det var såååå länge sedan jag åkte skidor. Har väl aldrig varit förtjust i att åka på längden, bättre då att åka utför. Latmask? Jajamensan :)
  Jag blir trött bara av att se de där skidåkarna och förstår fullständigt varför de bara slänger omkull sig då de kommer i mål. Det är en konst det där med att både koordinera kroppen och ha kondition och styrka för att ta sig framåt. Duktiga du som tog ett varv!
  Ha en fin tisdag.
  Birgitta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag åker skidor men kör bara turiststilen...det gäller inte på så himla mycket...man måste vara smart...

   Radera