Här kliver vi runt i storstövlarna bland hässjevirke, rostiga harvar och mjölktistlar på fädernegården

lördag 7 februari 2015

Takdropp...Bara februari ännu men en och annan rad med takdropp kan man se.Hög tid att skotta av valda delar av hustaket så man inte får nacken full av snö när man kliver ut genom ytterdörren en varm och vacker vårvinterdag.Se så han svingar snöskyffeln Mannen min. Snön yr iväg och hamnar antagligen långt in på grannens tomt. Detta får man väl ändå kalla en actionbild...


Själv är jag givetvis med och skottar snö allt vad tygeln håller. Det är dock inte tal om några neonfärgade handskar med olika droppar och märken på.


Nej, nej här får man ta det man hittar och i dag hittade jag ett par gamla trädgårdshanskar från billiga affären, ni vet köp 3 par för 10 kronor...  Är helt nöjd med dessa handskar då dom är hela, smidiga och det är en vänster och en högerhandske. Annat var det då man skulle hugga ved till Mamma Gertrud, då var man glad om man över huvud taget hittade några handskar. Ibland hade man tur men då var det oftast två mycket stela vänsterhandskar, gjorda i läder, som man hittade. Det var i det närmaste omöjligt att ens tänka sig att kunna böja fingrarna under första timmen... Men inte klagade man för så lite... det fanns dom som inga handskar hade alls.

6 kommentarer:

 1. Härligt med istappar och takdropp !!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Känns lite som om det kommer att komma en vår framöver...

   Radera
 2. Undrar vad grannen tycker. Kanske nån ny mystisk snöhög ligger på gården i morgon!!! Upplagt för grannfejd kanske?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Får nog hålla mej inomhus tills snön har töat bort...

   Radera
 3. Så underbart med istappar och takdropp! Istapparna får man dock passa sig för, men ibland känns det lite synd att hacka ner dem...
  Jag blev alldeles varm i hjärtat av förra inlägget om gamla tiderna på gården. Vilka fina minnen och historier. Min mormor hette också Hulda och min barndomshistoria påminner mycket om eran!
  Kram Annica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt med istappar... och farfar hette Herman...

   Radera