Här kliver vi runt i storstövlarna bland hässjevirke, rostiga harvar och mjölktistlar på fädernegården

måndag 1 juni 2015

Lök-mirakel...

Här kommer en verkligt spännande historia som faktiskt är helt sann trots att den kommer från mig. För två år sedan så köpte jag en rejäl kruka med påskliljor. Inga sådana där "två för 30"- småvarianter som jag brukar köpa på mataffären nej, det här var riktiga, stora påskliljor från berömd handelsträdgård.


Påskliljorna blommade så det stod härliga till och efter blomningen grävde jag ner dom i rabatten helt enligt konstens alla regler. Nu var jag helsäker på att jag tryggat påskliljebeståndet på gården för flera år framåt. Nästa år kom inte en enda påsklilja upp. VA? Jag förgrymmades oerhört över detta öde nu när jag verkligen bjudit till och lagt ner åtskilliga kronor för äkta blomster då blir det bara pannkaka av alltihop.


Nu i år ägnade jag inte den delen av rabatten en endaste blick, inte en endaste tanke, fortfarande bitter över förra årets svek. Och då helt plötsligt börjar det grönska i påskliljelöksområdet och upp kommer...PINGSTLILJOR!!! (eller något åt det hållet) Vadan detta?


Hur blir det nästa år månne? Växer det upp midsommarblomster då och så nästa år höstaster och nästkommande år julrosor? Det kanske inte gör något om man inte har just gröna fingrar huvudsaken är att dom är magiska...

8 kommentarer:

 1. Vilka otroliga förmågor du har....livet blir spännande när du aldrig vet vad som kan komma emot :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, Du har helt rätt, jag nog alldeles unik...och kommer nog att gå långt här i livet...

   Radera
 2. Det är magi hemma hos dig :)
  Och vad trevligt med pingstliljor, dom är ju så fina.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är liksom lite gammeldags med pingstliljor på något sätt. Hoppas dom kommer tillbaka nästa år...

   Radera
 3. Då blir det ju alltid förnyelse i rabatten :)
  Minns ett åt i vårt förra hus då jag åkte till handelsträdgården och köpte en vacker rosa pion och en äkta kaprifol till en hörna vid huset. Pionen lät vänta på sin blomning, men kaprifolen växte sig fin med många blomknoppar som när de slog ut var röd/orangea! Jag hade fått en eldkaprifol istället för den äkta varan som är vit/rosa. Såg framför mig nästa års blomning med den röd/orangea kaprifolen och de ganska starkt rosa pionerna.....bläääää.....den färgkombinationen gillar jag inte! Grävde upp eldkaprifolen och gav den till en vän och köpte en ny kaprifol. Året därpå blommade pionen.....och den var vit! Hade ju blivit jättefint med eldkaprifolen till det vita, inte lika fint blev det med den lite bleka äkta kaprifolen, men den kombon fick stå kvar :) Så kan det också bli!
  Håll i hatten, det blåser idag!
  Kram
  Brigitta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är typiskt man kan inte ens lita på blomplantorna. Men jag är egentligen glad och tacksam bara det växer upp nåt över huvud taget. Ja, här blåser det så man nästan faller omkull.

   Radera
 4. Å vad spännande! Du kan väl sända lite magi åt mitt håll, tror trädgården skulle behöva något sådant. Här växer bara de säkra korten som förgätmigej och maskrosor!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och nu ska jag säga Dig att jag fullkomligt ÄLSKAAAR maskrosor...tycker tråkigt nog att det är ett dåligt maskrosår men det kan kanske beror på att vi snart bara har mossmattor här hemma...

   Radera