Här kliver vi runt i storstövlarna bland hässjevirke, rostiga harvar och mjölktistlar på fädernegården

lördag 8 augusti 2015

Pickling...

Det picklas både hänne och dänne har vi hört men varken Lilla gummann eller jag har aldrig någonsin utövat denna matlagningskonst. Det har nu blivit dags att kliva in i nutiden och satsa på dessa ädla grönsaksinläggningar...nyaste, senaste, den allra mest omskrivna matlagningstrenden...


Vad behövs? Ut i morotslandet och dra upp rötter för allt vad tygeln håller...


Sockerärtorna passar som hand i handske och har en ljuvligt grön nyans...och är fräscha och crunchiga...eller som på svenska; rejält krispiga...


Ljuvligt delikata delikatesser, må jag säga...dock lite jordiga...men lite skit rensar magen...


Några ystra rödlökar och ett bulligt blomkålshuvud åker också ner i salladsbunken...


En zucchini, grön och klorofyllrik, blev offer för mandolinen...


Strimlade och klara...färdiga och gå...



Vatten, ättika, peppar, lagerblad, socker och salt, det var allt...


Klart, nu är det bara väntans tider som gäller...

8 kommentarer:

  1. Ser utomordentligt gott ut. Påminner om mammas konserveringsburkar med grönsaker i.....

    SvaraRadera
    Svar
    1. Blev gott också så det här kommer vi att göra om...

      Radera
  2. Men så gott! Härligt med färska grönsaker. Det är så härligt med sensommaren då man kan gå ut och plocka in några kantareller och steka dem färska till lunchen eller blåbär i filmjölken på morgonen. Pickles har jag inte prövat, men kanske borde det. Det ska ju vara nyttigt och glasburkar har jag. Berätta gärna hur det blev. Fin ny vecka till dig!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Blev jättegott. Kommer att picklas en hel del framöver må jag säga...

      Radera
  3. Men åh vad det där ser gott ut! En hel burk full av små pinfärska grönsaker! Hur länge ska det stå så där?

    SvaraRadera