Här kliver vi runt i storstövlarna bland hässjevirke, rostiga harvar och mjölktistlar på fädernegården

torsdag 24 september 2015

Skräp eller...

En tur till stadens återbruk vid namn Returen. Bilen är som vanligt fullproppad med uttjänta grejer. Alltid lika kul att se vad folk slänger...En Herrans massa järnskrot i denna container. Inget som lockade mej direkt, bara en massa skrot...En nästan felfri köksö, den kunde man kanske ha fixat till...


Åh, nej, här har man slängt en massa helt underbara fönster, nästan ett helgerån, faktiskt. Ligger på ett helt onåbart läge, inte en chans att kunna rädda fönstren och ge dom ett bättre liv...


Tänk så mycket trevligt man kunde ha gjort av dessa gamla rutor... Hade nästan räckt till ett helt växthus...och lite till...

4 kommentarer:

 1. Varje gång jag åker till återbruket får jag tvinga mig själv till att INTE titta efter vad folk har slängt, men ibland kan man ju bara inte undgå att se och varje gång jag ser fina saker får jag ont i magen!
  Jag förstår att vi har olika tycke och smak när det gäller vad som är skräp och vad som inte är det. Jag förstår också om alla inte orkar sälja eller skänka bort, men ändå.
  Glömmer aldrig den enormt vackra gråvita gustavianska säng som en gång låg i träsorteringen. Visst var den lite dålig i en benände, men sånt är ju lätt att åtgärda. En väldigt välbevarad gammal resväska var jag på vippen att fiska upp en gång och en krusidullig mässingslampett med två armar sitter också fast på näthinnan.
  Tänker ofta att jag aldrig skulle kunna jobba på ett återbruk och jag tycker det är synd att inte alla återbruk har en speciell plats för sånt som man kan skänka till välgörenhet istället för att kasta. Det finns bl a i Katrineholm där en frivillig organisation tar hand om försäljning av saker folk har skänkt i en sån container. Man får betala vad man själv tycker sakerna är värda och det är väldigt populärt.
  Fin helg önskar jag er!
  Kram
  Birgitta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har också ett återbrukshus så när man har slängt skräp så får man åka dit och fynda...
   Ha det gott
   Kulturtanten

   Radera
 2. Ja, de där fönstren hade lätt kunnat ges bort eller säljas på Blocket. Jag köpte för ett par år sedan många från en stor gård som skulle byta ut sina. Tänker ha fönstrena till växthus. :-) Trevlig helg till dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du förstår vilka möjligheter dom där gamla fönstren skulle ha haft...

   Radera