Här kliver vi runt i storstövlarna bland hässjevirke, rostiga harvar och mjölktistlar på fädernegården

onsdag 24 februari 2016

En tur med båten...

Vi satt nere på badön och fikade och invigde högtidligt den nya grillplatsen. Den stora bäverfallna aspen hade nämligen fått sätta livet till och delats på fyra och med traktorns hjälp lyckades vi baxa fram dom mastodonta stockarna till en perfekt formation. Den sittplatsen blev extremt väl tilltagen och vi skulle lätt kunna bjuda in två plutoner eller än bättre, tre busslaster med japanska turister...


Solen sken, fåglarna kvittrade och jag sköljde ner den sista smörgåsbiten med kaffet. Vi hade läst i tidningen på morgonen om att det redan var vår på västkusten och plötsligt blev jag på topphumör och kom på en briljant idé. "Hörru, Valdemar, vetja om vi skulle ta en tur med den gamla, skruttiga båten?"


Valdemar sken upp och småsprang upp till den gistna plastbåten som verkligen sett sina bättre dagar. Vi förberedde farkosten, spände på oss flytvästarna och så var det dags...

 
Valdemar drog den trogna gamla båten till den sista vilan...
 
 
Som en enda stor jättepulka, den slängde, hoppade och guppade och jag skrattade högt av glädje...varför har ingen kommit på detta förut?

5 kommentarer:

 1. Ja, det var en ny åkattraktion.....båt efter traktor :) Minns vintrarna då jag som "hästtjej" tolkade på såna där korta plastskidor efter häst. Oj så många vurpor jag har gjort i mina dagar, och fort gick det att få snö innanför kläderna när skidorna for åt olika håll och jag stöp rätt ner i backen. Verkar lite säkrare med båt.....såvida inte traktorn kör i 190 :)
  Solen skiner och det är underbara dagar!
  Kram
  Birgitta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nädå, traktorn håller ett lugnt och fint tempo såvida man inte petar i fyran för då blir det åka av...

   Radera
 2. Man frågar sig varför ingen sitter i båten...drunknings risken är ju inte överhängande!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag satt i från början men råkade drulla av och tog då tillfället i akt att fota detta annorlunda ekipage...

   Radera