Här kliver vi runt i storstövlarna bland hässjevirke, rostiga harvar och mjölktistlar på fädernegården

torsdag 30 januari 2014

Kulturtantnostalgi 1

I lådan med alla viktiga saker, som sparats under alla mina år ligger förstås "Min roliga bok" Kristina. Där Fröken Ulla har präntat så stilfullt på bokens etikett. Vi kan datera denna utgåva från 1964 och som tillverkades tråkigt nog bara i ett enda exemplar.

Vi kan redan här se mitt stora djurintresse. Första teckning ett tassavtryck från den sextåade streptokarpusen. Ett mycket sällsynt djur på dessa breddgrader. Den strök väl omkring logen när jag var liten. Det är nu många år sedan jag senast såg röken av denna best.


Fåglar är ett annat stort intresseområde. Känner igen både svanar och påsktuppar på mycket långt håll trots att jag har rejält nedsatt syn. Har totalt gehör vad det gäller gökar.


 Men här nedan vet jag inte riktigt hur jag tänkte. Vad har bokstaven u med en katt att göra? Ungersk katt, utekatt, utan tvekan katt eller...

I nästa avsnitt kommer ni att få uppleva årorna som liknar en hallonigloo, ålar på längden och bredden och The Beatles. Missa inte fortsättningen.

6 kommentarer:

 1. Men oj... har du en sådan gammal bok kvar !?... det är ju underbart och vääldigt nostalgiskt :)
  U som i Ulmekott kanske... äldste sonen hade ett gosedjur av obestämd ras - den döptes till Ulmekotten... :)
  Ser fram emot fortsättningen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja Min roliga bok och poesiboken har jag kvar. Att titta och läsa i dom får mej på så bra humör. Många glada skratt har det givit mej...

   Radera
 2. Så roligt att ha sådana böcker kvar! Ja men katten säger ju Mjauuuuu så klart! Det är ju massor av uuuuu.Vem har bestämt var bokstaven skall finnas i vad du ritat! Trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken bra förklaring... Trevlig helg önskar jag dej.

   Radera
 3. Visst är det U som i utekatt!!! Fattar ju vem som helst ;) En fin helg till dig. Kram Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det underbart, hur tänkte man som barn? Ha det gott. Kristina/Kulturtanten

   Radera