Här kliver vi runt i storstövlarna bland hässjevirke, rostiga harvar och mjölktistlar på fädernegården

lördag 15 mars 2014

När surbenet kom till byn...

Det vankades en härlig helg med bara Kulturtanten och jag, ett soligt och fint veckoslut med mycket pyssel och donande. När systra sedan kommer hem till byn då kommer hon med värsta surbenet. Surbenet även kallat Ruben, namnet tillkom vid ett felskrivet SMS.

Surbenet Ruben...
Diagnosen är inte helt fastställd men Kulturtanten hoppas på en riktigt långt och krångligt latinskt namn. Som ungefär surius benentum fesus. Själv tror jag att det bara är latmasken som satt sig i benet.
Vad innebär det då att surbenet kommit hem till gården, månntro? Jo, minsann, det blir jag som får sköta hundvakteriet, vedhämtningen, blomplanteringen och matlagningen.
 På menyn idag stod korv med bröd utan ketchup eller korv med bröd och ketchup. Till denna smaksensation serverades bubbelvatten. OBS! Samma meny gäller även för söndagen.

 Och det stannar inte med det, jag får också stå och fläkta med en tidning, hämta drycker och försöka lätta upp stämningen när smärtorna sätter in och hon börjar oja sig. Vad en liten gumma får gno...


4 kommentarer:

 1. Korv och bröd är den perfekta maten när man vill göra annat. Synd om benet dock.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lilla gummann hade slagit på stort och bakat korvbröden. Ett och annat surben får man leva med...

   Radera
 2. Hoppas surbenet mår bättre... korv med bröd är perfekt mat när man har mycket omkring sig...
  Jo, Glans Kalkbrott ligger ett par mil från Norrköping - du kan googla på det :) - ett fint utflyktsmål om man är åt de här trakterna :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kulturtanten ska med surbenet till doktorn idag får väl höra vad han säger. Jag är ju i Katrineholmstrakterna då och då, det vore en bra dagstur, det där Glans Kalkbrott...

   Radera