Här kliver vi runt i storstövlarna bland hässjevirke, rostiga harvar och mjölktistlar på fädernegården

torsdag 15 maj 2014

Dags för BB...

Så var det äntligen dags för årets höjdpunkt - BilBesiktningen. Som man väntat, längtat och trånat efter denna dag. Bilen var uppsmord, tvättad och manglad. Ja, själva manglingen bestod mest av lite lampkoll och sånt. Lätta saker som Lilla gummann klarar på en liten, ynka sekund. Trodde Ni ja, jag är fullständigt urusel på bilskötsel.
Vem skulle kunna motstå denna underbara pärla...
ja, inte jag i alla fall...
 
Jag klappade den lilla, gulliga bilen och pratade lugnande med den: "Se, så, visa din allra bästa sida idag! Inget retsamt motorstopp, inga onormala skutt eller andra stolleprov så ska du se att allt går vägen."

Vi drog in till bilprovningen i den lilla staden, min vapendragare, Valdemar, och jag. Körde in bilen och satte oss lugnt ner och tog en kopp kaffe medan besiktningsmannen gjorde sitt. Jag plockade upp en tidskrift för att verkligen koppla av men insåg direkt att det inte var tidningen för mig - Svensk motorsport. Konstigt inga mat- eller inredningstidningar eller andra intressanta blaskor, vadå, tror dom att alla som besiktar sin bil är bilintresserade.

Det blev IG på det provet...typiskt...
 
Jag blev helt enkelt tvungen att beskåda hela spektaklet fast jag absolut inte ville. Jag fick genomlida bromstestet där dom gasade och bromsade fram och tillbaka, vilket slet oerhört mycket på däcken. Dom hissade upp bilen så högt att jag trodde att den skulle vicka ner, dom slog i själva bilunderredet så hårt att det lät som värsta järnbruket och jag hörde nog vid provkörningen att han körde så det tjöt i däcken, som värsta rallydåren. Gissa hur mina svaga nerver kändes?

Sedan tycker jag att dom verkligen borde ta till sig alla fina och skojsiga saker med bilarna. Kanske skriva i någon slags  kommentarruta: "Trevlig och gullig bil!" kanske "Välstädad och fin!" eller ännu bättre "Bil med mysfaktor!"

Sådana utlåtanden skulle verkligen pigga upp bilägare i alla åldrar. Ja, och inte bara lite spydigt skriva, som i mitt fall "Fordonet har underkänts vid kontrollbesiktning. Färdbroms bromskraftfördelning, fram, bromsverkan ojämn." Ja, tacka för att den bromsen blev ojämn så som dom gasade, bromsade och direkt misshandlade min fina, gulliga bil...men lugn bara lugn, vi kommer igen...min lilla bil och jag...

6 kommentarer:

 1. Haha, du skriver verkligen underhållande.. BB är verkligen mer nervöst än att gå till både Gynekologen och Tandläkarn..

  Kram Maidi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut! Fast gynbesöket är ju nästan lite grann som en underredsbesiktning...fast där hoppas jag att man i alla fall inte får utlåtandet "icke godkänd"...

   Radera
 2. Vi är ett gäng tjejer årgång -50 -60tal som talar om Håletjeck då vi menar "underredesbesiktningen". De som var hockey intresserade kanske minns en mellaneuropeisk lirare med det namnet. Stavningen dock okänd.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Din spjuver, det tog ett bra tag innan jag förstod vad Du menade. Men jag är lite trögfattad det är allmänt känt i trakterna. Jag ingår i dom där årgångarna och borde minnas just den hockeyspelaren men jag kan bara dra mig till minnes en enda - Honken...men nu kan jag ju en till...tack!

   Radera
 3. Haha... ja så är det... BB... verkligen nervpåfrestande...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu väntar återbesöket på BB. Hoppas på bättre tur...ska ta några lugnande piller bara utifall att...

   Radera