Här kliver vi runt i storstövlarna bland hässjevirke, rostiga harvar och mjölktistlar på fädernegården

fredag 2 maj 2014

Mitt liv som materialförvaltare...

Nu har vi öppnat butiken igen. Ja, alltså startat upp jobbet på Lilla stugvinden. Arbetet fick ju ett abrupt slut strax före jul då Valdemar drabbades av en åkomma. Tack vare superb habilitering med (såklart) mig i spetsen är han nu nästan fit for fight igen.

Jag vet var varenda spiklåda finns, var skruvdragaren är och
hur mycket isolering det finns kvar. Maken till effektiv
 materialförvaltare finns inte i hela Västmanland... 
Nu håller vi alltså till på vinden och jonglerar med både sticksåg och spikpistol. Otäcka saker det där. Jag håller mig mest vid sidan av och håller reda på alla verktyg och grejs. Kort och gott som en synnerligen pålitlig materialförvaltare.

 Innan Valdemar ens tänkt tanken klar om vilket verktyg han
behöver så står jag där med lämpligt vapen. Som t ex den här
rymdaktiga spikpistolen. Observera den skadade tummen....
jag har dessutom sågat mig i benet och tappat hammaren på
foten...det gäller att se upp i den här branschen...
Snedtaken har fått panel. Nu ska bara det gipsas på väggarna. Plus att skorstensmuren ska få på sig ett lager färg. Det tar sig även om vi nu för tiden kör kortare pass.

Vi har dock fått ett problem. Kommer vi att få upp sängen genom trapphålet? Och om vi får upp sängen var ska den stå för att få störst svängrum på vinden? Behöver vi överhuvudtaget en säng? Det finns ju så stadiga liggunderlag och välpumpade luftmadrasser nu för tiden. Ja, det återstår ett och annat frågetecken som måste rätas ut...

8 kommentarer:

 1. Du har att fundera på, det hör jag det! Det gäller att ha både fantasi och inlevelseförmåga. Jag tror du fixar´t!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jajemen, det gäller att hålla minst åtta bollar/verktyg i luften samtidigt...

   Radera
 2. Hantlangare och materialförvaltare behövs på de flesta arbetsplatser... Så du gör ett utmärkt jobb åt hantverkaren ;.) Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bättre materialförvaltare är svårt att uppbringa...

   Radera
 3. Nu skrattar jag så tårarna rinner. Ska jag ha gjort något idag får jag sluta skutta runt i er blogg. Hit ska jag klicka mig när jag behöver fylla på energi!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men vad roligt att Du hittat hem till oss! Vi systrar är av den gammaldags typen därav kan det bli lite stolligt och töntigt...

   Radera
 4. Nämen, precis samma problem ställdes vi inför när vi skulle ha upp vår dubbelsäng till sovrummet. Vi behövde inte ens fundera om den skulle gå att få uppför trappan, vi visste att det inte gick. Så det var bara att baxa upp den genom trapphålet innan trappan kom på plats och innan övervåningen alls hade färdiga golv.
  Ner kommer den aldrig utan sönderdelning.
  Det såg faktiskt ganska roligt ut när den hängde upphängd i två hanaband under byggtiden, för att inte vara i vägen när golvet skulle läggas in.
  Ska bli roligt att se hur ni löser det hela! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi kommer att bli tvungna att baxa upp den innan trappan byggs. Fast jag undrar ändå, hur kommer det att funka? Annars får man väl såga upp den i mindre delar för att sedan, väl uppe på vinden, limma ihop den. Hur svårt kan det vara? Egentligen...

   Radera