Här kliver vi runt i storstövlarna bland hässjevirke, rostiga harvar och mjölktistlar på fädernegården

söndag 15 juni 2014

Baka, baka liten kaka...


Baka kan man göra på så många olika sätt... Man kan baka spröda, utsökta småkakor, stora, saftiga kanelbullar, fluffiga, smakrika sockerkakor, knäckiga, söta pajer eller dekorerade, gräddiga, alldeles underbara tårtor. 


Men idag har jag bakat fel helt enkelt, inte svårt alls, faktiskt. Nu är det direkt ingen färdighet att skryta med eller ens tänka på att ta upp i ett kommande CV... Här skulle det nämligen bakas tårta, jajemen, Svärmor Märta skulle fylla år.Förberedelserna var minutiösa för jag vet att rätt som det är under bakningens gång tappar jag liksom fokus och det blir pannkaka av det hela. Så även idag. Allt blev totalt fel. Läste noggrant hela receptet men måste erkänna att jag tappade bort turordningen när så ingredienserna skulle tillsättas.Det skulle bli tårta av maräng men mjukare marängtårta har sällan skådats... Vet inte om det ens kan kallas maräng? Så det vara bara att göra om och göra rätt. Mannen skickades till Coop för att inhandla mera ägg. Äggen på Coop har nu tagit slut.

Det blev till slut en god tårta med hallon och grädde...
Har tidigare i mitt liv provat att baka sockerkaka med bara övervärme det blev mera som sockerkakssoppa... Bakat lussebullar men glömt saffranet, fick liksom knåda in saffranet i den färdigjästa degen. Inte ett helt bra resultat... Nej inte har jag ärvt mamma Gertruds bakkunskap inte...Inte heller kommer jag upp i Lilla gummanns bakhastighet, hon svänger ihop en sockerkaka eller mazarinkaka fortare än en gris blinkar. Men själv tycker Lilla gummann att hon är en fullständig katastrof med elvisp och kavel i köket... Vi, Lilla gummann och jag, är lika många, lika långa (nästan) och systrar men ser allt på olika sätt... Eller som man brukar säga "Smaken är som baken, delad"...

6 kommentarer:

 1. En tröst kan väl vara att de misslyckade kakorna ofta är de godaste!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och så får man ju äta upp alla kakorna om man vill...

   Radera
 2. Igenkänningssignalatorn blinkar och tjuter! Har många liknande erfarenheter.
  Måste ändå säga att den där tårtan som blev slutresultatet såg oerhört smaskig ut.
  Måste nog gå ut i köket en stund...
  Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man brukar ju säga att övning ger färdighet.. Den blev faktiskt jättegod.

   Radera
 3. Du skriver i alla fall väldigt underhållande och man kan ju inte vara bra på allt. :)

  Kram Maidi

  SvaraRadera