Här kliver vi runt i storstövlarna bland hässjevirke, rostiga harvar och mjölktistlar på fädernegården

fredag 27 juni 2014

Nu är botten nådd...

Nu går skam på torra land. När alla gästerna åkt hem efter den vansinnigt roliga midsommarhelgen så kände jag mig synnerligen trött, fet och däst. För skojs skull (???) ställde jag mig på vågen och kunde bara konstatera att nu var jag uppe i graviditetsvikt (fullgången alltså). Milda makter!


En gång förut har jag drabbats av en sådan panik att jag på studs startat upp en regelrätt bantning. Det var den gången då jag helt enkelt inte fick plats i revbenen - vill inte gå in på det i detalj men kan bara tillägga att ett sådant tillstånd är inte att leka med. Och nu var jag alltså där igen. Bara att köra igång.
Ett  normalt äpple för ca 70 kcal
eller en liten ostbit för det dubbla?

Jag räknar kilokalorier och får äta futtiga 1559 stycken om jag ska gå ner mina planerade kilon på tre månader. Jag noterar allt jag äter ordentligt på datorn och skulle det vara så att jag till exempel tar en rask halvtimmes promenad kan jag dra bort cirka146 kcal och får äta upp den mängden eller bara låta bli och liksom tjäna in dom kcal = minska kanske lite mer.

Vågen är numera min bästa vän och jag
går inte många meter utan den under armen...
Det är inga stora mängder mat man får äta per dag men grönsakerna är ju rätt mycket värda - alltså innehåller få kcal. Så man får satsa på dom livsmedlen. Nu ikväll tänkte jag festa till riktigt ordentligt, ja, just det, det går alldeles utmärkt om man planerar matintaget under hela dagen ordentligt. Tänkte ta två glas vin, 5 dl chips och en påse av mina absolutfavvo godispåsar. Allt som allt blir detta 1033 kcal och då ska resten av mängden, skrattretande 414, fördelas under hela dagen. Och räcka till så man inte dånar av. Jag kan välja på en liten korvsnutt, lite pasta med ketchup eller ett kilo morötter. Jag tror att jag tar morötterna. 500 g till frukost och 500 till lunch. Är det fredagsmys så är det...

I ungdomens dagar så skulle Kulturtanten och jag banta och det gick alldeles strålande. Vi åt och smockade i oss så det stod härliga till tills det kom fram att vi två åt mat för fyra portioner...men det gick det med...

Förresten så fyller Kulturtanten år idag. Grattis på Dig Storasyster!

8 kommentarer:

 1. Den där vikten,suck, suck.....en god vän äter hälften av en portion ( det är ju så STORA tallrikar och STORA portioner nu för tiden) och gick ner 4 kilo på ett kick......har också testat...tycker att jeansen sitter lite lösare i midjan !!!! .......och Grattis !!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, man kan väl göra lite försök då och då, med att minska matintaget alltså. Hoppas att jag klarar mig några veckor fast jag har ju ganska dåligt tålamod. Kulturtanten hälsar, tackar och bockar...

   Radera
 2. Brysselkål är en snäll kompis om man gillar den. Det är värdelöst att gå hungrig. Mumsar just på lite chips och vin trots att jag är mätt, det är väl det som är felet. Att det går att äta fast man inte behöver.
  Trevligt fredagsmys!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är värdelöst att gå hungrig, jag vet. Kanske man borde satsa på brysselkål då, man tar alla chanser...

   Radera
 3. Grattis till Kulturtanten!
  Kampen mot vikten vinner man inte förrän man dör. Då dör man långsammare eftersom man har så många fettceller som ska lämna in. Eller hur det nu var...
  Har också bantat med app- och datorhjälp. Det gick faktiskt ganska bra att ta ner 10 kg på 3-4 månader. Men nu har jag glömt att banta ett bra tag, så nu bär det väl iväg uppåt igen. Just nu puffar jag på med litet Martini bianco. ;-)
  Blomkål var min räddning. Blev jättegott blomkålsmos i stället för potatismos. Sedan gillar jag även rå blomkål och har lyckligtvis en mage som tål det. Maken däremot får begränsa sitt intag av rå kål. Men en bra ersättning är det för potatis.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske Du körde samma bantningsgrej som jag, på Aftonbladet. Det går ju rätt bra och så mysigt man ändå har det där man sitter och fyller i knäckebrödsmackor och tomater dagarna i ända. Blomkål, ja, det kanske jag borde prova. Kulturtanten tackar för hälsningen!

   Radera
 4. Gå ner i vikt är ju en sak och nog så svårt, men att behålla vikten är värre.
  Lycka till
  Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det kan behövas. Kvällens val: Chips eller inte...?

   Radera