Här kliver vi runt i storstövlarna bland hässjevirke, rostiga harvar och mjölktistlar på fädernegården

tisdag 17 juni 2014

En underbar dag...

...sett på Valdemars vis. Ibland måste ju även en man få göra det han allra mest vill. Ja, i varje fall någon gång tycker jag och i måndags kom helt plötsligt "den dagen" upp till ytan. Valdemar fick möjligheten och den stora lyckan att välja på en uppfriskande, upplyftande tur på några loppisar eller några härliga, häftiga timmar på trädgårdshandeln men gubben tokvägrade (va!?). Näe, Valdemar styrde i stället kosan till, han, herr Ohlson, Ni vet? Ja, Clas Ohlson alltså. Här tillbringade han en hel underbar eftermiddag med den pustande, suckande och stönande Lilla gummann i bakhasorna. Inhandlade verktyg och allehanda, absolut nödvändiga, artiklar så det stod härliga till.

Lilla gummann tinade upp (i sommarvärmen) först under den sista halvtimmen då hon fastnade för en liten, blommig, absolut helt störtmysig radio. Tråkigt nog verkade den synnerligen slapp i reglagen, tyckte Valdemar alltså, och försökte övertyga Lilla gummann om att det faktiskt redan fanns en sådan radio där hemma, fast då simpelt vit. Som just aldrig gått att få på ordentligt utan att ett enerverande, skorrande ljud alltid envisas att finnas där. Alltså ingen radio men dock ett par, tre kassar intressanta verktyg.

 
Så skulle vi naturligtvis avsluta dagen med att äta ute. Valdemar  valde en hamburgerrestaurang (åååh, neeej...). Gasade igenom drive - in - fållan, inhandlade några feta och kolhydratstinna hamburgare, tog matpåsarna och stannade så till vid en av hans favvoplatser,  Ströbohög, där vi avnjöt vår mat lyssnandes till det avkopplande ljudet från rusningstrafiken.

 
Jag gissar att just den här hamburgaren innehöll minst 1150 kcal så som den dressingen rann längs hakpartiet...men oj, sådan delikat mat utan fat...

Vad vore Västmanland i all sin glans
om inte Ströbohög fanns...jag bara
undrar...
 
Ja, kom inte och säg något annat än att det
var en alldeles, fantastiskt, underbar dag...

4 kommentarer:

 1. Absolut låter det som en toppendag. Det hade bara kunnat toppas med en extra vända inom Jula, Rusta och ÖB. Dessutom är verktygen av prima kvalitet, i klass med radion som ratades. Men de är billiga och ibland är man klar med bergborrandet efter ett berg och då är det ok att verktyget gjort sitt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu tillbringar Valdemar hela kvällarna med sin handöverfräs och tillverkar fönsterbrädor på löpande band. Än håller verktygen. Men det är väl bara en tidsfrågan innan dom faller sönder...men huvudsaken Valdemar har det kul...

   Radera
 2. Det finns definitivt roligare butiker. Med make och tre söner hamnar vi dock där oftare än på loppisar. Tur att det finns lite roligheter att kika på även att de denna gång inte fick följa med hem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hittar alltid saker som jag egentligen vill köpa med hem men jag frågar mig själv tre saker: Behöver jag en sådan? Absolut inte! Vill jag ha en sådan? Jaaa! Kommer jag att köpa en sådan? Neeej! Fast ibland blir svaret JA! på sista frågan och då är det helt okej att inhandla en sådan...bara man har en bra kommunikation med sig själv...tycker jag...

   Radera