Här kliver vi runt i storstövlarna bland hässjevirke, rostiga harvar och mjölktistlar på fädernegården

onsdag 15 oktober 2014

En härlig kväll i tv-soffan...eller också inte...

När hösten äntligen faller in då lockar tv-kanalerna med nya, pigga, spännande program. Trodde dom ja, men mycket är ju faktiskt gammal skåpmat i ärlighetens namn. Ja, för matprogrammen står ju fortfarande som spön i backen. Det är matslag, tv-kockar, desserttävlingar, hela Sverige bakar, vad blir det för mat?, halv åtta hos mig och lägg så till dom utländska matprogrammen. Är det konstigt att man hela tiden vill äta, kanske?

Nu har ju nya Jeopardy kommit. Det var Mamma Gertruds absoluta favvoprogram (ja, och så då Bingolotto då) och hon satt som klistrad framför rutan varje kväll det sändes. Fast jag kan inte minnas att hon försökte svara på några frågor direkt men den som inte var tyst eller fick fruktansvärda hostanfall blev omedelbart utvisad. Nu sa yngsta dotra, Matilda-bullen, här om kvällen, att hon kunde absolut varenda fråga på det nya programmet. Ojsan, tänkte jag, det måste man ju prova, satte på teven och kunde högst två frågor, men det erkände jag inte så klart.En gång i tiden så deltog jag faktiskt i Jeopardy. Jajemensan, så var det. Tro´t eller ej! Fast inte som deltagare så klart utan jag satt i publiken och hejade på Svågern som var med i frågeprogrammet. Ja, det var sannerligen en dag att minnas. Jag, som den simpla, enkla lantisen med fastvuxna gummistövlar och med vedklyvning som största intresse här i livet, sitta i en tv-studio och möta kändisar när man tog sig genom tv-huset, det om något ska naturligtvis tas med i dom kommande memoarerna.

Eftersom mekaniken krånglade under inspelningen så tog allt mycket längre tid än som vad som var tänkt. Vi fick då chansen att gå och äta i tv-husets matsal. Och jag säger bara det, att man inte dånade av, tänk bara stå i matkön tillsammans med kända programledare eller knö ned sig vid samma bord som värsta operastjärnorna. Nåja, programmet blev inspelat och Svågern skötte sig med bravur och vann en underbar weekend på ett lyxhotell i skärgården tillsammans med sin alldeles underbara, oerhört rara och fantastiskt intelligenta hustru - Kulturtanten. Hur mycket jag syntes i tv, kanske Ni undrar, jag skymtade inte fram ens med ena lilltån en gång, tråkigt nog...Ett nytt program är ju också Jagad av hundar. Hm, precis som det vore något nytt. Jag har blivit jagad av hundar hela mitt liv, så sant som det är sagt. Alla hundar känner på sig att jag är livrädd och dras omedelbart till mig fast jag absolut inte vill. Jag vill bara påpeka att detta program tittar jag definitivt inte på av dessa förklarliga skäl men om Ni skulle se en galning löpa genom stan med en skock ilskna hundar efter sig så kan jag nästan lova att det är jag...

2 kommentarer:

  1. Tillhör den lilla skara som har slängt ut TVn....det är så skönt att slippa reta upp sig på alla dåliga program och vad mycket tid man får över till att göra andra saker..... för har man hamnat i horisontalläge i TV-soffan är det svårt att ta sig upp !!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var modigt gjort! Jag skulle nog inte klara mig helt utan teven, faktiskt. Men man vet ju aldrig, utvecklingen går ju framåt, min egen alltså, även om det går synnerligen trögt...

      Radera