Här kliver vi runt i storstövlarna bland hässjevirke, rostiga harvar och mjölktistlar på fädernegården

torsdag 9 oktober 2014

Soppamaskin...

Jisses, vad utvecklingen går framåt här i världen. Häromdagen fick jag  vetskap om att det nu finnes "soppamaskiner" att köpa på affären. Och jag min stackare som inte ens hunnit köpt någon bakmaskin trots att den varit i ropet i åratal. Men just nu kan man alltså inhandla sig en effektiv och gesvint soppamaskin, 1,2 liter i rostfritt stål, bara det va, och fem förinställda program. Egentligen vill jag bara kasta mig ner på golvet och  skrika och sparka. Soppamaskin, va? Sicket larv...


 "Soppamaskin", ge mig styrka...
Vad kommer härnäst månntro, fläskpannkakemaskin? Rotmosmaskin? Stuvade makaronmaskin? Strömminghalstrarmaskin?

Ja, jag säger då det, fast det utvecklas faktiskt både här och där. Till exempel på vår tantträning, där duger det inte längre bara att raskt promenera runt dagens bana. Som idag då vi for hem till Storasyster Yster och gick en alldeles utmärkt runda. Visserligen i ganska ihållande regn men vi som jobbat på lekis och fritids, vi kan ju det där med att klä sig efter väder, eller hur var det nu, mina kära damer? Jag i egen hög person, fullkomligt älskar regn och rusk, jag mådde som en prins och travade på så att regnkappan riktigt flaxade i vinden...
Får jag presentera en alldeles unik hälstickning.
 Mycket populär i dom norra, fina delarna av byn...
Vadå, rosa raggisar, kanske någon undrar
men man vill väl ligga helt rätt i tiden...

Jo, som sagt, efter träning och fika så ska man nu fortsätta med stickjunta. Jag var liksom inte riktigt informerad om detta och tur var väl det, för nu kom dom direkt in på raggsockshälsstickning á la överkurs. Och om jag tagit med mina raggisar som jag håller på med nu då hade dom väl skrattat ihjäl sig. Nåja, den biten ska väl funka rätt bra ändå, bara dom inte utvecklar tantträningen ännu mer, typ ett högskoleprov omedelbart efter fikat, nej, för då är det jag som måste begära utträde ur föreningen, och det å det snaraste, men så långt ska det välan inte behöva gå...eller...

8 kommentarer:

 1. Underbar färg och sockarna kommer att bli poppis även hos er;) Jag hade mig ett par i neonrosa och neongrönt med ränder hu vad jag saknar dem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, även om mina raggisar kanske inte är helt vackra, men jösses, så bra dom passar mig...

   Radera
 2. Storasyster Yster9 oktober 2014 14:16

  Kära Lilla gumman! Jag är hemskt ledsen att det här med stickningen inte kommit till din kännedom. Jag vet inte hur vi skallgå tillväga ifortsättningen, vi kanske måste träffas två gånger i veckan. Promenad en gång och stickning en gång. Det verkar ju som vi har myckett att lära av varandra. Hur bestämde vi, skulle stickningen med nästa vecka? Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så klart att stickningen ska med! Bäst att ta med några extra stickor bara, utifall någon "råkar" stjäla ens blanka, fina stickattiraljer. Tack för igår, kära Du! Härlig promenad, jättegott fika, inspirerande sticklektion och trevliga tanter! På återseende nästa vecka!!!

   Radera
 3. He, he he, det där med utveckling är på gott och ont. Önskar att jag hade utvecklat mitt rörelsemönster och särskilt hastigheten i själva rörelseapparaten som tex benrörelserna men det är bara själva kroppsvolymen som har utvecklats de senaste året.
  Ni skulle ju kunna utveckla en lokal variant av svenska klassikern (skidor, simning, löpning, cykling) Promenad - stickning - högskoleprov - diciplinfika.
  Kan förresten berätta att Mannen och hans kompisar under en tioårsperiod hade veckoinvägning i simhallen. Den som gått ner fick fika efter simningen och den som inte klarat betinget fick titta på. Alla fick dock äta glass före. Målvikter sattes i början av året, vadslagningar gjordes upp och allt summerades vid julavslutningen. Avancerad statistik i form av både stapel- och cirkeldiagram presenterades. Jo, det var en cirkus! Totalt sett gett ändå alla upp vikt : )
  Här står raggissar högt i kurs och finns i alla färger så jag kan välja efter humör.
  Ha det gott i helgen
  Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jisses, här haglar toppenbra idéer! Invägning, det vore nåt det! En tantklassiker, det vore verkligen nåt att skryta om för alla som man träffar på. Det här kräver en riktig funderare, ja, hur ska man kunna få till dom ultimata tantträffarna...tack för tipsen!

   Radera
 4. Gillar stark färgen på sockarna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, rosa raggisar passar ju utmärkt under rosa-bandet-månaden...

   Radera