Här kliver vi runt i storstövlarna bland hässjevirke, rostiga harvar och mjölktistlar på fädernegården

måndag 2 mars 2015

Elva kronor bjudet, första, andra, tredje...

En avkopplande tur till mitt favvoloppis. Strosade omkring en lång stund och vände och vred på allt möjligt och omöjligt.


Inhandlade en liten fundersam panda till pandasamlande dottern.


Tre assietter som påminner om barndomens måltider. Tallrikar med namnet Öregrund från Gustafsberg. Hemma på logen hade vi djupa tallrikar av samma märke som assietterna. Minns sommarfrukostarna som bestod av filmjölk med strösocker och ingefära och sommarsoppan av färska ärtor, morötter och persilja direkt från grönsakslandet.


Vetja, om vi skulle ta och odla lite ärtor i år och tillreda godaste färska ärtsoppan... Ska bara tala med Lilla gummann om saken... fortsättning följer...

6 kommentarer:

 1. Visst är det härligt att man alltid hittar något man inte visste man behövde, när man besöker en loppis ! Man blir lika förvånad varje gång man upptäcker något som står där på en loppishylla, och direkt inser att man absolut inte kan åka hem utan det !
  Assietterna hade fått följa med mej hem också, till soppterrinen av samma märke och tillverkare !
  Ha det gott och lycka till med den ev ärtsopptillverkningen !
  Varma kramar / Anneli

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och sen har man ju råd att köpa många saker till liten kostnad. Ha det gott
   Kulturtanten

   Radera
 2. Klart ni ska odla ärtor! Här är det ju förstås ett hopplöst projekt för jag äter upp allt innan det hinner bli några ärtor i skidorna. Så glupsk är jag. Men grön ärtsoppa med rosépeppar är en klar favorit att ha med sig i vintertermosen som lättlunch på utflykten.
  Visst är det märkligt vad tallrikar kan få en att minnas och såna minnen verkar bli viktigare och viktigare ju äldre man blir tycker jag.
  Fina fynd
  /Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja minnen kan poppa upp när man minst anar det, tallrikar, dofter, sånger o.s.v...
   Ha det gott Kulturtanten

   Radera
 3. Underbara tallrikar! Tänk att man kan få så mycket minnen från ett porslin :-) Har flera "sorter" som ger mig minnen av olika slag. Vad roligt att samla på pandor av allt! Då blev hon väl glad :-)

  SvaraRadera