Här kliver vi runt i storstövlarna bland hässjevirke, rostiga harvar och mjölktistlar på fädernegården

lördag 12 september 2015

s.o.s...

S.O.S... Lugn, bara lugn, absolut ingen fara för skeppsbrott det är bara snålvattnet som rinner...



Smör, ost...



...och sill...



Ännu en gång har jag turen att bli bjuden på surströmming...


Potatis, rödlök och surströmming till det en öl och en liten rackabajsare...



Till kaffet serveras dubbla flarn med glass emellan á la 70-tal, mumsfilibabba... Surströmmingssäsongen är igång...

8 kommentarer:

  1. Men du så gott! Här intogs också surströmming i går. Måste säga att det vattnas i munnen när jag ser dina bilder. :-)

    SvaraRadera
  2. Även här festades det! Hittade en för mig ny sort, Ulvöprinsen - kan rekommenderas. God sälta och snyggt röd i köttet. Ska gå tillbaka och köpa fler. Man kan väl äta det som kvällsmat en dag? Måste det alltid vara fest? Snart i var mans matlåda;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ulvöprinsen var en ny sort för mej, den måste provas. Förra året besökte vi Ulvön men vi åt strömming där...

      Radera
  3. Jeg har bare hørt om surstrømming , men aldri smakt , men det ser jo godt ut da ! Og kaken ser deilig ut ! Fin søndag til deg ! Klem

    SvaraRadera
  4. Åh, även här bildas en liten pöl av snålvatten! Förra veckan blev vi lyckligtvis inbjudna till surströmmingslunch hos en god vän, så jag känner mig inte lottlös, men inte heller färdig än med läckerheten. Åtminstone en burk till vill jag ha innan jag går i höstvila.
    Det finns ingen annan mat som går upp emot surströmming!
    Ulvöprinsen lät spännande. Undrar var man kan hitta den? Utbudet är inte så omfattande här i södra Skåne.

    SvaraRadera