Här kliver vi runt i storstövlarna bland hässjevirke, rostiga harvar och mjölktistlar på fädernegården

fredag 14 mars 2014

Så här i svamptider...

Yes, nu har dom kommit! Flyttfåglarna? Sommarstugsgästerna? Nej, nej, det är murklorna som har börjat titta fram. Hela trädgården är full med svamp. Inte så stora visserligen men snart så. Bara att plocka, förvälla och stuva. 
Jag vill bo i en svamp...


...annars får jag kramp...

Betänk, att alla svampar är ätliga i alla fall en gång...



10 kommentarer:

  1. Under min uppväxt åt vi ofta stenmurklor. De förvälldes bara i ett vatten. Det var innan vi fick veta att allt gift inte går bort vid förvällningen. Min pappa som var mest förtjust i murklor levde i alla fall till nära 96 år, så han tog i varje fall ingen skada. Hur det är med oss andra kan man ju diskutera....litet knepiga är vi väl...troligen murklornas fel!
    Önskar er en härlig helg där det utlovade stormvädret som tar en annan bana.

    Kram Märit

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi torkade alltid murklorna förr. Dom hängde som pärlband ovanför vedspisen.Tror att man i alla fall kan äta murklor en gång om året...

      Radera
  2. Murklor var mycket godare förr... innan jag visste detta om giftet som finns i dem: "Gyromitrin är ett protoplasmatiskt toxin och ett derivat av flyktig dimetylhydrazin som används som raketbränsle"... inte så aptitretande...

    SvaraRadera
  3. Som tur är har jag aldrig hittat några murklor.. eller så har jag redan satt på ett filter för att INTE se dem och frestas plocka. Är lite skraj då det gäller murklor för tycker jag om något så vill jag gärna äta fler gånger :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tur att du inte fått syn på några murklor dom är jätteroliga att plocka. Man kan bara inte låta bli...

      Radera
  4. Älskar murklor, men har aldrig plockat några. Är det tid att leta efter dem nu........

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja här har dom precis kommit upp. Men just nu ligger dom under ett tunt snötäcke så hoppas dom överlever...

      Radera