Här kliver vi runt i storstövlarna bland hässjevirke, rostiga harvar och mjölktistlar på fädernegården

lördag 17 maj 2014

Marmeladkok

Ingen marmelad till frukostbrödet och jag som var så sugen på just marmelad. 

Men vi har ju en rediger rabarberplanta så varför inte göra som Ernst brukar göra, koka sin alldeles egna marmelad. Kan han kan jag.

Skära rababern i småbitar.


Pressa saften ur en citron.


Rabarber, citron och socker ner i kastrullen och koka en stund. Aj, där höll jag på att glömma kardemumman som också skulle i grytan.



Nu är det bara att hälla upp på burkar. Ser redan fram emot morgonens frukost...

4 kommentarer:

  1. Så gott;) Gott att ha en klick i filen också.// Petra

    SvaraRadera
  2. Gott, got! Här blir det en omgång rabarbersaft idag... bra att ha när barnbarnen kommer :)

    SvaraRadera