Här kliver vi runt i storstövlarna bland hässjevirke, rostiga harvar och mjölktistlar på fädernegården

torsdag 8 maj 2014

Som hugget i sten...eller när trädgårdsstajling är som bäst...



Inför Valdemars husförsäljning så la jag ner många, långa timmar för att försöka lyfta trädgården ett snäpp. När jag, en dag, ursinnigt började dra och slita i rötter, kirskål och annat ogräsgrönt så uppenbarades helt plötsligt en fin berghäll. Den hade nog inte sett dagens ljus sedan början på 1900-talet. Fick jag för mig i alla fall.



Jag räfsade, krattade och sopade hällen riktigt fin. En och annan granne tittade fram bakom redskapsbodar och skottkärror där dom låg på knä och nagelsaxklippte sina perfekta, kirskålsbefriade gräsmattor. Dom undrade säkert vad den konstiga människan höll på med, ja, jag alltså.


Genast startade funderingarna på hur jag skulle kunna göra liksom en installation för att pigga upp den för övrigt ganska tillintetsägande trädgården. Jag drog mig till minnes att jag hade sett en stor, rund, fin sten nere vid garageuppfarten och vad kan man inte göra med en sten, så säg!


Jag rusade omedelbart dit och greppade tag i stenuslingen med mina bara händer och så började den långa resan. Jag baxade, rullade och kämpade som ett djur för att få fram stenen till andra sidan trädgården. Jag hann bara få stenen på plats högst uppe på berghällen och jag insåg direkt hur rätt allting blev.

I vilket fall som helst så lät resultatet snart visa sig...huset blev sålt på bara ett par dagar...och även om jag lade sten på bördan så kan man ju lätt säga att man fick lön för mödan...

6 kommentarer:

  1. En sten kan göra under....säger en annan stentokig:-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag vet att Du gillar stenar och jag håller med Dig till punkt och pricka. Önskar att jag kunde samla ihop ett helt gäng runda, fina stenar hemma på gården...kan bli sommarens bästa projekt...

      Radera
  2. Det gäller verkligen att ha öga för detaljer;) Det gjorde ju underverk också. Hur står det till med armsladdret efter den pärsen?
    Stort grattis till försäljningen! / Kram Åsa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad det gäller dom sladdriga armarna så finns dom fortfarande kvar.På nåt konstigt sätt...fast jag har baxat, burit, släpat och slitit under flera månader...men nu återstår det stora arbetet...hur vi ska få in Valdemars alla samlingar i Lilla stugan...

      Radera