Här kliver vi runt i storstövlarna bland hässjevirke, rostiga harvar och mjölktistlar på fädernegården

lördag 25 oktober 2014

Så till den vilda grad


Vem tackar nej till älgbullar? Ja, inte vi heller. Vi startade tidigt i ottan, tände i spisen, slipade knivarna och så var vi igång. Lilla gummann rörde hysteriskt i färsen medan Kulturtanten stod bredvid och vippade lite nonchalant på saltkaret för att få fram den rätta kryddningen...


En sån viltröra...


Två timmar senare ligger dom välkryddade, välrullade och välgräddade  älgbullarna i grytan. Det var en god älg. Trevlig helg.

4 kommentarer:

  1. Det var ett rejält storkok, tur att ni är två som hjälps åt! Här vankas också älgkött, det är gott att lägga i grytan. Mamma hade en liknande gryta fast blå, men mycket god mat har serverats ur den!
    Skön söndag! / Åsa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, här har det rullats köttbullar hela helgen och frysen är full. Lite älgbullar framåt jul är väl aldrig fel...

      Radera
  2. Efter ett sånt storkok känner man sig riktigt nöjd..

    Kram Maidi

    SvaraRadera