Här kliver vi runt i storstövlarna bland hässjevirke, rostiga harvar och mjölktistlar på fädernegården

onsdag 3 december 2014

Från 0 till 100 på 7 minuter

Har nu flyttat dottern och hennes bohag. Att flytta är en dryg historia.Tänk så mycket saker man har som man inte hade en aning om att man ägde... Efter att ha slagit in, packat ner, emballerat, burit ner från gamla bostaden och burit upp i nya lägenheten en hel dag är man ganska mör. Förslaget att åka till det Stora möbelvaruhuset och inhandla en soffa togs emot med stor glädje. Såg framför mej hur vi sakta släntrade genom varuhusets labyrintliknande försäljningsyta, provsatt några fåtöljer, provlåg en och annan säng och bara kollade in vad som stod till buds. Ser i drömmen hur vi kom fram till cafeterian köpte en godbit av något slag och till den en god kopp kaffe och bara satt ner och vilade oss och tittade på folk. Kära nån, så fel man kan ha... Sju minuter, ja, högst sju minuter tog det att susa igenom denna gigantiska möbelaffär, hann varken sitta eller ligga på den minsta lilla möbel, nej, jag såg inte ens skymten av några möbler... Men med oss ut fick vi en cerise soffa, en duschdraperistång, en besticklåda och en pall, vet inte riktigt hur det gick till men fort gick det... In med allt i bilen och hem igen. 


Soffan var förpackad i tre gigantiska emballage, hur vi fick in dom paketen i dotterns minimala hiss är för mej oförklarligt, fyra dubbelvikta kaffefilter och hissen är proppfull... Möjligtvis, kan det vara detta som kallas julrusch...

10 kommentarer:

 1. Det låter som en tuff dag! Hoppas det blev en "kaffe med gobit" till slut... :)

  Ha det gott!
  Annica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fullmatad dag om jag säger, man hann aldrig stelna till. Värre var det dagen efter... Jo vi fick en fika lite senare...

   Radera
 2. Ha,ha, den julruschen skulle jag velat se ! - Snabbköp, skulle jag vilja kalla det ;)
  Skulle gissa att det blev många skratt i den överfyllda hissen...Det är vid sådana tillfällen man brukar få dom där hysteriska skrattanfallen !
  - Så fint det blev med den nya soffan, och pandabjörnshuvudet på väggen gillar jag
  mycket ! - Din dotter måste vara himla nöjd !
  Ha nu en fortsatt lugn vecka !
  Kram / Anneli

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dottern är supernöjd. Själv har jag vilat upp mej så här dagen efter...

   Radera
 3. För att se nåt gott i det hela så är det väl ändå bra med människor som vet vad de vill och inte behöver tre, fem, sju besök för att hitta rätt soffa. Fint blir det!
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 4. Hahaha, kan se det framför mig! Låter som generationen som förhands-shoppar digitalt, prickar av vad som finns och sen ruschar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så är det nog medan en annan ser allt för första gången i affären, och då måste man ju fundera en lååång stund innan man slår till...

   Radera
 5. Jag gjorde precis samma sak idag! Sprang in på IKEA, tog ett snabbt beslut om en TV bänk, sprang till rätt hylla och fack, betalade och åkte hem.
  Nu ligger det en massa paket på golvet och själv har jag ramlat ner i fåtöljen framför
  "Jul med Ernst". Mannen frågade om vi inte skulle äta IKEAs Julbord när vi ändå var där! Inte hinns sådant med när det står 20 ouppackade flyttkartonger hemma.
  Kram M.E

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du tog dej också en snabbrunda förstår jag. Ja, och det kan suga musten ur den mest vältränade...

   Radera