Här kliver vi runt i storstövlarna bland hässjevirke, rostiga harvar och mjölktistlar på fädernegården

måndag 23 mars 2015

Jordskott på eget vis...

Pelargonerna har börjat växa oss över huvudet...



Det blir till att klippa ner, frisera om och plantera i nya krukor och när man fått slut på alla blomkrukor då blir det att ta till fantasin...


Mandelblom har man ju hört talas om... 


Att "mortla ett pelargonskott" kan möjligen bli senaste trenden inom matlagningen...


Att plantera i melittafiltret går alldeles utmärkt, faktiskt, för har man inte hört att kaffesump är rena rama gödningen...





Med våra mått mätt blev det en deciliter pelargon...

16 kommentarer:

  1. Trivs inte pelargoniorna nu så vet jag inte.......Jordskott är en knepig serie.....begriper ingenting....men spännande är den.....

    SvaraRadera
    Svar
    1. Knepig är ordet... Men eftersom jag bor i "Silverhöjden" så måste jag ju kolla in miljöerna.

      Radera
  2. Fint!! Ja vad gör man inte för att få omge sig med finfina pelargoner :)

    SvaraRadera
  3. Maken till gröna fingrar finns nog inte, först med det nya i trendväg verkar det också. Skotten ser väldigt nöjda ut! Undra på det?!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi räknar med att blomskotten ska skjuta i höjden så det bara knakar...

      Radera
  4. Du är för rolig! En pelargondjungel blir det hos dig och det är väl inte det sämsta.
    Allt gott
    Anette

    SvaraRadera
  5. Vilka frodiga pelargoner! Skrattade högt så gubben undrade vad jag gjorde då jag såg mandelkvarnen med pellis-skottet!! hihi! :)

    KRAM
    Annica

    SvaraRadera
  6. Vilka fina krukor du använder till dina pelargoner! Och så härliga och frodiga de ser ut. Jag ska nu börja väcka mina, och på söndag en pelargonträff för att byta sticklingar. Kanske blir det några nya spännande varianter. Ha en fin fortsättning på dagen!/Helena

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh vad härligt det är att det finns så oändligt med pelargonvarianter. Väntar med spänning på rapport från din pelargonträff.

      Radera
  7. Melittan och Mandelkvarnen är definitiva favoriter!

    SvaraRadera