Här kliver vi runt i storstövlarna bland hässjevirke, rostiga harvar och mjölktistlar på fädernegården

söndag 31 augusti 2014

Liten stuga till salu......

Jag skrev ju förut att jag så gärna skulle vilja vinna några miljoner och sedan köpa ett skjul på Österlen nära havet och jag tror att jag nu har hittat rätt.


Jättetrevliga små stugor, modell mindre, fanns i mängd och många var faktiskt till salu och liksom bara stod och väntade på lilla mig.

Skönt att slippa trädgård, ingen gräsklippning, gruskrattning eller blomvattning över huvud taget. Bra med bara ett fönster att tvätta. Trevligt litet stugområde ett halvt stenkast från havet.

Men varför slog jag inte till då, kan man undra? Nja, det är ju liksom ganska trångbott, både ute och inne. Även om jag liksom jobbar efter konceptet compact living så var detta nästan på gränsen även för mig. Grannarna är tämligen nära och hade det varit fönster på "långsidorna" som varit öppna så hade man utan problem kunnat ta sig en halv mungipa kaffe ur grannens kopp utan att han (eller hon) hade märkt nåt. Huset var så litet att man inte skulle få plats med en säng ja, om man då inte platsar i en spjälsäng. Alltså skulle man bli tvungen att sova stående, eller liggandes med fötterna utanför huset eller på sin höjd lutad mot väggen men det kanske inte skulle ha gjort så himla mycket så dåligt som jag sover ändå.

Fast å andra sidan då hade jag ju lika gärna kunnat börja sova inne på utedasset hemma på gården för där har man ju en rätt hygglig utsikt över gödselhögen och dom rostiga plogarna. Och det hade varit otroligt billigt. Det gäller verkligen att tänka till. Fast det är ju ingen panik, pengarna är ju inte i hamn riktigt än...

4 kommentarer:

 1. Haha, du är bra rolig du..

  Kram Maidi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man gör sitt bästa...även om det då och då inte räcker ända fram...

   Radera
 2. Men se där är du jul. Så trevligt och fint det är här på din blogg! Verkligen gulliga små hus där med ögonen mot havet. Varför det står så tätt kan man ju fråga sig?

  Jag när en dröm om att hitta mig en sjöbod i Höga Kusten, som ligger ca 70 km från min stad.......priserna är skyhöga så jag fortsätter drömma ett tag till...å tippar på trav någon gång ibland ;-)

  Hörs igen!
  Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man ska aldrig tappa hoppet...eller modet...eller vad det nu heter...endera dagen så sitter Du i Din sjöbod och har det bra...men man måste ha is i magen...

   Radera