Här kliver vi runt i storstövlarna bland hässjevirke, rostiga harvar och mjölktistlar på fädernegården

måndag 11 augusti 2014

Två par strumpor åt lille, lillebror...

En fråga som ligger oss varmt om hjärtat, i det kommande valet, är: "Hur i all friden kan så många ankelsockor försvinna i tvättmaskinen?" Ja, det är en gåta, det att dom bara hux flux försvinner hela tiden, ska detta problem verkligen få fortgå, som ett evighetsmysterium?


Som en ansvarsfull och ordentlig husmor packar man tvättmaskinen full för att inte slösa varken på ström, vatten, tvättmedel eller miljön i stort. Detta händer flera gånger i veckan och i så gott som varje maskin tvätt kan man enkelt finna minst fyra par strumpor. Åtta strumpor som alltså visar sig bara vara sju när man efter den dryga timmen tar ur den skinande, rena och underbart sköljmedelsdoftande tvätten.  Och detta händer alltså flera gånger i veckan, ännu fler per månad och ska man, till syvende och sist, slå ihop alla försvunna strumpor under hela året kan man få ihop, låt mig tänka, si så där en tvåhundraelva (211) stycken.

Detta problem är inte att leka med som kanske alla förstår. Följden blir ju att man tvingas para ihop olikfärgade strumpor, ja, ibland krävs det, till och med, att man förenar rutigt, randigt och paisleymönstrat i en lustiger blandning vilket kan ge upphov till både fniss och skratt i korridorer, omklädningsrum och på kommunalrådsmöten.


Kanske man kunde försäkra sig genom att förankra strumporna på tvättlinan redan innan man stoppar in tvätten i maskinen. Kanske man borde tillsätta en utredning om varför strumporna försvinner, det måste ju för bövelen finnas en vetenskaplig förklaring. Var står partierna i denna angelägna fråga, månntro?

 Är det det här som skulle kunna kallas en  röd-grön röra möjligen...

4 kommentarer:

 1. Jag har upplevt samma fenomen....för mig har det förblivit ett mysterium vart alla strumpor har försvunnit. En tröst i det hela är att man inte blir tagen av trollen när man går med opar strumpor...så har dom stora pojkarna med hängslar sagt:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men vad får man höra? Detta har vi gått ovetande om hela livet. Så man klarar sig från trollen om man har omaka strumpor? Detta känns ju alldeles strålande. Alltså, det kommer att bli olikfärgade strumpor på fötterna jämt hädanefter...

   Radera
 2. Jag köper alltid 6-pack likadana, vips så är problemet borta! Det gör inget om det blir ojämnt antal kvar, efter ett tag är det jämnt igen. Förträffligt också när det blir hål i EN socka, man behöver bara kasta en åt gången :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alla pigga tips tas emot med varm fot... Ha det gott.

   Radera