Här kliver vi runt i storstövlarna bland hässjevirke, rostiga harvar och mjölktistlar på fädernegården

torsdag 7 augusti 2014

Släktforskning light...

Idag röjde vi ur lite lådor i Lilla stugan, allt för att komma åt lite mer utrymme och helt plötsligt befann vi oss i värsta släktforskningen. Ett antal gamla fotoalbum ramlade över oss med buller och bång. Dessa förpassades raskt över till mangårdsbyggnaden, ja, alltså i Stora stugan. Till Kulturtantens stora glädje...hehehe...Vi fastnade dock i det förgångna en lång stund, bland gummor och gubbar vi aldrig sett förut, inte hört talas om eller ens kunnat tänkt oss i fantasin. Då och då råkade vi dock på några välkända nunor.
Rakryggade, allvarliga och uppklädda ställdes dom gamla ättlingarna upp framför lådkamerans lins. Det här var under förra århundradet och långt före instamatic-kamerans härliga tid.


 Åkerby 6 april 1919

Faster Wera hade förärats ett fint fotoalbum från söndagsskolan, där många fina kort fanns. Kanske som avskedspresent, för det var det året som Farfar Herman, Farmor Hulda, Gammelfarmor Karolina och Faster Wera flyttade till gården, hemma på logen.Ett par präktiga och äppelkindade fruntimmer utgjorde grunden för vår släkt på mödernet - Hilma och Matilda.


Farfar Herman
Så här stilig var vår Farfar Herman under sin tid som indelt soldat.
Det var betydligt bättre förr, idag är det stört omöjligt att få tag i en karl med gevär...

4 kommentarer:

 1. Men, ni måste ju ta upp traditionen! Hur vore det med ett till album på Kulturtanten och lilla gummann i samma pose som Hilma och Matilda? Man får ju bjuda till lite för kommande generationers släktforskande?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken toppenidé! Det blir att snygga till sig och försöka strama åt dubbelhakorna. Skulle reflexvästen passa möjligen...

   Radera
 2. Oj vilken skatt!!! Där blev du säkert fast några timmar :)

  SvaraRadera