Här kliver vi runt i storstövlarna bland hässjevirke, rostiga harvar och mjölktistlar på fädernegården

måndag 18 augusti 2014

Nostalgi av stora mått...

Idag for vi iväg på en lite längre tur. Inte till Arboga, som härom dagen, pyttsan, det var välan ingen resa att tala om. Nu tankade vi fullt och drog iväg ända till Fellingsbro och inte nog med det vi fick transportera oss nästan en mil till innan vi nådde dagens mål - Nostalgibyn.

Det var stil på glasskioskerna på den tiden...
nu kan dom ju få se ut precis hur som helst...

Denna byn är omtalad vida kring och omskriven i både Kvällsstunden och Året runt och vem skulle inte dit då, om inte vi. Johanna Nyponros hade haft förmånen att besökt denna intressanta plats redan innan och kunde lätt guida in oss på grusvägarna.

Här kunde man beskåda gamla, kiosker, korvmojjar, telefonkiosker och bensinstationer från 50-talet i en lång, lång rad. Man kunde återse barndomens tablettaskar, kaffeburkar, mjölktetror och tidningar.


Jag som på gamla dagar snöat in på
 badkläder hittade så klart en alldeles
enastående vacker baddräkt som
verkligen skulle göra min
kropp rättvisa...äntligen...


Valdemar fick sin beskärda del och fastnade omedelbart i bensinstationen, Normans i Hosta, bland ålderstigna fläktremmar, antika oljeflaskor, buckliga bensinkannor och inte att förglömma den unika kepssamlingen. Vi fick slita och dra länge innan vi fick loss honom.Vi festade till på Babsans café och satt kungligt på Grythyttestolar av olika modell. Så var det då dags att fara hem igen. Till sin egna, om inte nostalgiby, så nostalgigård i alla fall. Kan det verkligen vara så att folk åker långväga omkring för att se gammalt grejs från ungdomens dagar och även lite skrot och skräp? Ja, i så fall så sitter vi verkligen på en guldgruva...ja, bara det att kunna få beskåda Kulturtanten i egen hög person kunde ju bli en ren sensation...vad väntar vi på egentligen? 


 Johanna Nyponros, Herman Humlestör och så då
Lilla gummann (som gjorde allt för att gömma sig bakom
parasollpinnen vilket gick så där) tog sig en rejäl
förmiddagsfika...Valdemar då, kanske någon undrar -
på bensinstationen så klart...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar