Här kliver vi runt i storstövlarna bland hässjevirke, rostiga harvar och mjölktistlar på fädernegården

måndag 21 januari 2013

Hunden, en som alltid ställer upp!

Hunden människans bästa vän brukar det ju heta. Ja de är ju användbara inom många områden. Som svampletare, vårdare, gosehundar, mögelspecialister, bombsökare.

Vår hund Pärlan har en alldeles egen färdighet. Hon är en fena på att sopsortera! Jo, det är faktiskt sant. Låter ofattbart, men så är det. När hon ser att soppåsen är full plockar hon smidigt ner den från väggen. 


Ni kanske finner det märkligt att ha soporna upphängda på väggen men vi är ju alla olika. 

Pärlan går sedan grundligt igenom soporna. Och nu till det fina i kråksången, hon sorterar upp soporna i olika fraktioner. Bara att packa ner och köra till återvinningsstationen. 


Märkligt nog är allt komposterbart borta. Hur Pärlan bär sig åt för att få ut det komposterbara till komposttunnan har jag ingen aning om!




 Vår lilla Pärla, komposthunden - en ständig källa till glädje... 







2 kommentarer:

  1. Ja se Pärlan var då en riktig pärla!
    Duktig hund - och vilken organisationsförmåga!
    Den kanske skulle kunna utsträckas till fler sorteringsområden?

    SvaraRadera
  2. Då Kulturtanten river golv och tak både natt och dag och liksom hamnat i fel branch så får jag ta över och bli kommentator. Pärlan skulle faktiskt också kunna bli professionell sorkjägare då hon gärna står halvt nergrävt i sorkhålen. Eller grodsamlare. Fast dom skulle hon ju bara äta upp, kanske inte så bra. Fast nu för tiden tar hon gärna igen sig. Sover gärna till nio-halv tio på morgnarna. Aha, hon kunde bli en permanent soffliggare..vilken härlig framtid!.

    SvaraRadera