Här kliver vi runt i storstövlarna bland hässjevirke, rostiga harvar och mjölktistlar på fädernegården

fredag 15 februari 2013

Hotell Lilla stugan

Butikschefen Valdemar och jag brukar ibland frottera oss med högdjuren på hotell då och då. Vilken är en klar kontrast mot hemmalivet med HellyHansen-tröjan och storstövlarna ute på vedbacken. 

Själv tycker ju jag att det där med att bo på hotell det är alldeles för dyrt och där passar ju inte jag och jag har inga lämpliga kläder och sådana saker. Men Valdemar ger sig inte i första taget. Som en envis åsna (?) drar han med mig och ser till att vi kommer iväg. Så vi har faktiskt besökt ett och annat hotell under våra år tillsammans. Trots att jag är som jag är.

Det jag uppskattar mest är att ligga i badet. Det finns ju hur mycket varmvatten som helst. Medelhavsvärme i badrummet och ingen toppluva behövs där heller. Det är också härligt att bara ligga i sängen och kolla på tv. Utan att behöva rusa upp för att lägga i en vedklabb i vedspisen med jämna mellanrum.

Men allra bäst är ju hotellfrukosten. Mums, säger jag bara. Valdemar och jag har pratat mycket om frukostarna och jämfört vilket hotell som varit bäst. Vid ett tillfälle satt vi i en storstad, högst uppe i en närapå skyskrapa. Det var god mat. Det var mycket fina människor. Det var fin utsikt. Jag viskade lite försynt, bakom den rejält tilltagna servetten, till Valdemar:

"Det här är nog den bästa hotellfrukosten som vi har ätit!"

Valdemar tänkte efter, la pannan i djupa veck, kliade sig lite i det gråsprängda skägget, så sa han med hög och klar röst:


Frukost hotell Lilla stugan
Nej, den bästa frukosten jag ätit det är lördagsfrukostarna i lilla stugan. Kokt ägg, leverpastejsmörgås med paprika, yoghurt med müsli och honung i och starkt kaffe kokt på björkved. Man kan blicka ner till sjön. Höra sprakandet i vedspisen. Ring så spelar vi skvalar lågt i bakgrunden. Och så är det bara du och jag.


Den lilla sjön bortom åkrarna

Suck! Är inte det romantik på hög nivå?

2 kommentarer:

  1. Det är nog så....Borta bra ....hemma bäst!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det så. Men det är bra att åka iväg ibland för då blir man nästan rådlös när man kommer hem igen. Men gud, va fint jag har det här hemma. Och så fortsätter man i galenskaperna med ett leende på läpparna...

      Radera