Här kliver vi runt i storstövlarna bland hässjevirke, rostiga harvar och mjölktistlar på fädernegården

torsdag 17 april 2014

Har jag ägg i mössan möjligen...

Nej, nej, jag har ägg i soppan...

Jag rensade i Valdemars trädgård. Kämpade som ett djur med kirskålen. Rötterna var kilometerlånga och jag slet och drog ursinnigt. Då helt plötsligt kom jag på att man ju faktiskt kan äta kirskålen. Slutade abrupt med röjningen och rusade in och hämtade en bunke och började förbrilt plocka späda, ljusgröna, fräscha kirskålsblad. Det var riktigt så att det vattnades i mungiporna.


Snabbt in och koka ihop en nyttig, grön och god soppa. Förhoppningsvis i alla fall. Jag piggade upp "grönslasket" med en ägghalva och ett kirskålsblad. Nu ska jag bjuda Valdemar på en riktig smaksensation. Han är ju lite skeptiskt och vet inte om han törs inmundiga denna delikata soppa som dock är lagad efter konstens alla regler. Och med kärlek...Själv behöver jag ju lite energi inför resan till Blåkulla så jag tar vad som bjuds...vi syns väl...eller...

9 kommentarer:

  1. Klart att vi syns på Blåkulla:) Du känner igen mig , jag är säkert den enda som kommer ridandes på en dammsugare (yrkesskada)H.Tilda

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag kör mer en budgetvariant - en mager och spretig björkriskvast...don efter person...Du kan välan vinka när Du drar förbi mig...

      Radera
  2. Hemkommen från Blåkulla... tittade efter flera av mina bloggvänner, men det var ju så mycket folk att det var svårt att hitta någon bekant... folkligt, festligt, fullsatt... :)
    Soppan ser väldigt god ut - jag brukar blanda kirskål och brännässlor... det är också gott!
    Glad Påsk till både Kulturtantaen och Lilla gummann!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jag har blivit lite av soppspecialist, om jag får säga det själv i alla fall. Nu för tiden går varken kirskål eller nässlor säkra när jag är på jakt efter soppingredienser...

      Radera
    2. Jag glömde ju att skriva: GLAD PÅSK på Dig från oss...

      Radera
  3. Spännande hoppas det smakade gott
    Ha en skön påsk

    SvaraRadera
    Svar
    1. Allt smakar gott om man är hungrig. Så brukar Svågern säga när jag serverar mat. Kul att Du hittade till oss! Vi har kikat in lite hos Dig! Glad påska på Dig!!!

      Radera
  4. Har gjort nässelsoppa idag. Tänkte inte på att man skulle kunna blanda med kirskål. Det är fantastiskt att dessa två växter är just de vi har allra mest gott om...
    Soppan blir i varje fall extra god när jag blandar ner en förpackning av den där härliga Creme Fraichen med fetaost och torkade tomater.
    Letade efter dig på Blåkulla, men där var ju alldeles för många fruntimmer! ;-)
    Glad Påsk!

    SvaraRadera
  5. Nässel- och kirskålssoppa med fetaost helt underbart...Glad Påsk

    SvaraRadera