Här kliver vi runt i storstövlarna bland hässjevirke, rostiga harvar och mjölktistlar på fädernegården

fredag 26 september 2014

Året var 1957...

Av någon konstig anledning så hittade vi en veckotidning i den där gamla kistan som vi baxade fram och som senare blev till vårt magnifika soffbord. Allers, nummer 18, 5 maj 1957. Denna spännande avisa kunde man köpa över disk för exakt 60 öre.


Antagligen inhandlade våra föräldrar denna tidning för att salutera att Kulturtanten snart skulle komma till världen, snacka om att slösa på hushållspengarna. Vilken tidning, spännande artiklar, underbar reklam och gastkramande noveller. Allt i ett liksom även om den kostade en rejäl hacka.


Här en riktigt genomtänkt reklambild. Den tidens busiga barn och en stackars moder vars nerver håller på att gå upp i rök. Och vad tog sig ungarna till med, jo, dom satte en bulldeg på jäsning och så tog dom sig friheten att baka ut alldeles underbart goda, välgräddade kanelbullar.


Ja, jösses, hoppas att dagens barn inte hittar på sådana hyss.Behöver du en "förunderlig förmåga att lätta upp humöret"...så på med kaffehurran för sjutton gubbar...

2 kommentarer:

 1. Vad roligt att hela tidningen är så fint bevarad. Tänk så mycket som har ändrats genom åren. Mycket till det bättre, faktiskt, fast man ibland har svårt att inse det... Se bara på reklamens genusbild. Kul att det var en pojke med och bakade iallafall! :)

  Ha det gott!
  Annica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi hittade fler gamla tidningar. Det jag undrar över , köpte man verkligen veckotidningar även om man bodde på landet? Behövdes verkligen det, då man oftast prenumererade på Kvällsstunden...en tidning som fanns i varje liten stuga, tror jag...

   Radera