Här kliver vi runt i storstövlarna bland hässjevirke, rostiga harvar och mjölktistlar på fädernegården

söndag 28 september 2014

Gamla synder...

Idag kommer jag att bekänna en av alla mina synder. Under en, ganska lång, period av mitt liv var jag nämligen som galen i leopardmönster. Jo, det är sant. Fåtöljen här inköptes på det stora möbelvaruhuset för en herrans massa år sedan. Då klädd i ett väldans rosa tyg. Som sedan alltså förvandlades till en leopardfåtölj. Varför? Och har under dom senaste femton åren skylts under gamla filtar, stora tygsjok och andra dekorativa material.


Och precis som inte det räckte så gjorde jag om lampskärmen på denna gamla lampa som jag ropade in på en auktion i Odensvi socken 1979 för en simpel slant - fem kronor. Eftersom jag tänkte skaffa mig fler saker så ställde jag undan min nyss inropade lampa bakom en stugvägg och när jag skulle hämta den stod ett gäng killar och skrattade så dom höll på att kissa på sig och ropade: "Stackars, människa, som fick den här fulingen!" Kan väl bara säga att jag väntade en bra stund bakom stugknuten tills ungdomsgänget försvunnit mot parkeringen, ännu gapskrattandes.


Golvlampan har dock varit förpassad till kontoret i Stora stugan i många år. Ingen har saknat den, om sanningen ska fram. Men kanske den borde få en chans till och då kanske med en ny lampskärm. Ja, för har man en gång lagt ner hela fem kronor då vill man också ha valuta för pengarna.


Fåtöljen ska också få ett nytt liv. Valdemar valde ett trevligt skogsgrönt tyg. Och denna gången en riktigt möbeltyg och inte dom billigaste tygerna från tygavdelningen som jag annars brukar välja. Nu är det bara att leta fram sysaxen, häftpistolen och sätta fart. Den fåtöljen kommer att passa ypperligt bra i jaktkojan nu när älgjakten snart börjar...och vi som inte ens jagar...synd på så rara ärtor...

4 kommentarer:

 1. Fåtöljen kommer att bli finfin i nya gröna kläder!
  /Annica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Allt man gör med den blir till det bättre...

   Radera
 2. Jag tycker fåtöljen och lampan var fina i det mönstrade tyget! Faktiskt riktigt läckra, men smaken är ju som baken ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Efter några år så tröttnar man kanske...men va roligt att Du gillade dom. När jag skulle flytta från lägenheten och skulle ha visning då var det en kvinna som ville köpa leopardmöblemanget - två fåtöljer, golvlampan plus ett gammalt pelarbord som jag målat svart...hon tyckte dom var underbara...

   Radera