Här kliver vi runt i storstövlarna bland hässjevirke, rostiga harvar och mjölktistlar på fädernegården

måndag 3 november 2014

Banan är utstakad...

...ja, körbanan alltså. Man måste ligga rätt i tiden, ja, allra helst ett steg före, faktiskt...Känns ofattbart just idag att någon snö voro på väg men man ska aldrig säga aldrig. I morgon när man vaknar kanske snötäcket är 40 centimeter.


Men här hemma på logen så är vi så redo som man bara kan vara. Snöpinnarna ordentligt nerhackade. Isskraporna kontrollerade och godkända. Snöskyfflade vallade med ljusstumpar och alla vantarna framlagda...nu är det bara att invänta den nya istiden...

4 kommentarer:

 1. Här har bonden ännu inte satt upp några snökäppar, men mannens snöslunga står klar i garaget sedan två år tillbaka och väntar på att få testas!
  Dyr investering och svår att få tag i när den behövdes, men hem kom den när snön hade smält här vid sydkusten!
  Kram M.E

  SvaraRadera
  Svar
  1. Snöslungor är riktigt bra faktiskt. Bara dom startar...vilket brukar vara mitt största problem...jag har liksom inte den rätta knycken...

   Radera
 2. Hallå där ! Så kul att ni hittade till mej och tack för hälsningen !
  Här har vi också full beredskap...Plogpinnarna (vidjorna ) är på plats sedan länge, och vis av erfarenhet vet vi att efter några plogningar finns inte många kvar ;)
  Snöskyffel är framtagen, traktorn har snökedjorna på och skotern är tankad så nu får det komma !
  Varma kramar / Anneli

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt är Ni också är redo! Måste bara erkänna att snökedjorna sitter alltid på vår traktor...man kan ju sladda i leran också...eller...?

   Radera