Alltså, man behöver: färskplockade tranbär, koncentrerad tranbärsdricka, rörsocker, färskriven ingefära, limeblad och så då en skvätt vatten. I med allt i en kastrull och så skulle det koka upp.
Jag tyckte att tranbären inte liksom mosade ihop sig självmant utan jag gick loss på dom med en gammal slev och pressade sönder dom så det stänkte och slafsade över hela spisen. Och så kokade jag en stund till. Skvalpade runt med sleven i kastrullen och sa för mig själv: "Jisses, vilket blask. Säg inte att jag har misslyckats igen?"
Ja, jag säger då det, den glöggen satt där den skulle. Möjligen kände man sig lite snurrig efter fyra glas av den absolut vodkabefriade glöggen men tänk då bara på hur man vinglat och gungat runt ute på flyet hela förmiddagen...så det var nog bara lite efterdyningar...skulle jag tro...
Hej på Logen! Av en händelse hittade jag din blogg, är glad för det! Har läst några inlägg bakåt i tiden och suttit här och motionerat mina mungipor, trevliga saker du skriver om, glöggen, de söta "tomtehyacinterna". Jag tittar garanterat in fler gånger! Trevlig lördagkväll önskar en sörmlänning född i norr.
SvaraRaderaNej, men vad roligt att Du hittade hem till oss! Det är Kulturtanten (systra min alltså) och jag som skriver ner lite då och då. Välkommen tillbaka! Trevlig helg på Dig!
RaderaMm gott! Trevlig helg på er;) Kram
SvaraRaderaGlögg är aldrig fel. Ha det bra i helgen!/Lilla gummann
RaderaTranbär! Många år sedan jag plockade... tänk att det blev så bra glögg på dem!
SvaraRaderaHa en fin söndag!
Jag tar en tur ner till kärret lite då och då och plockar. Tänkte göra lite tranbärsgelé. Får väl se hur jag lyckas med det...
RaderaTranbär har jag aldrig plockat. Vet inte ens hur de växer... det måste googlas upp!
SvaraRaderaSpännande med nya glöggsmaker!
Ha en fin söndagskväll!
Annica
Du måste genast bege Dig till närmaste gungfly eller möjligen ett vanligt kärr. Har Du tur kanske det växer massor av tranbär. Glöm inte ta med den traditionella yoghurtburken bara!
RaderaFunkar det med frysta måntro! Råkar ha en liter i frysen! Låter supersmaskigt!
SvaraRaderaTranbär ska enligt gammal tradition alltid ha varit frysta. Endera i kärret eller i frysen så Dina tranbär måste vara perfekta, sa hon som är helt bortkommen i köksregionerna (ja, jag alltså)...
Radera