Här kliver vi runt i storstövlarna bland hässjevirke, rostiga harvar och mjölktistlar på fädernegården

tisdag 19 mars 2013

Sågbocken från anno dazumal

Årsveden framdragen bara att kapa och klyva. Men jag vet inte om sågbocken vår orkar med så många stockar. Den är ett minne från fornstora dar.


Ja, den sågbocken har absolut sett sina bästa dagar. Skulle nog inte palla för en rediger björkstock heller. Då skulle nog den rasa ihop på en tiondels sekund och förvandlas till en gammal, trött, plankhög.

Det vore nog inte heller någon ide att lägga upp några bangnar heller. Även om sågbocken kanske inte skulle bryta ihop direkt så skulle den vara så pass ranglig att man riskerade att såga av benen. På den eller på oss? Lika illa vilket som.

Lösningen blir nog att, hej och hå, kasta den på majbrasan helt enkelt. Fast neeej, den har ju varit trogen under så många år. Blivit som en riktig vän. Fram med några bräder och slå på. Nog orkar sågbocken ett år till? Vi får hålla tummarna!



4 kommentarer:

  1. Lägg på några gamla plankor och gör ett antikt bord till sommarfikat !!

    SvaraRadera
  2. Hi hi vilken bra idé.Va gott det ska bli!

    SvaraRadera
  3. Eftersom jag hade min barndom i en liknade miljö som den du skriver om, så känns allting så välbekant - även en sågbock som sett sina bästa dagar för länge sedan. Det är roligt med allt igenkännande!
    Du skriver med glimten i ögat och en hälsosam distans, vilket är mycket trevligt.
    Är så glad att jag hittade den här bloggen!

    Kram!

    SvaraRadera
  4. Vi är så glada om Du vill läsa det vi skriver. Och att Du tycker att vissa saker känns igen. Det var ju så här vi hade det. Annars är vi väl bara som vi är...går nog inte att göra någonting åt...tror jag...

    SvaraRadera