Här kliver vi runt i storstövlarna bland hässjevirke, rostiga harvar och mjölktistlar på fädernegården

måndag 17 juni 2013

Varsågod och sitt...

Hemma på gården finns flera olika ställen för rekreation. Mer eller mindre stabila sittplatser bör väl tilläggas. Håller stolen eller håller den inte? Men visst är det härligt med ett spännande liv. Bredvid lekstugan ståtar denna gamla soffa. Egenhändigt ihopspikad av Pappa Anders någon gång på 70-talet. Numera inte så välbesökt. Detta kan mossan och laven på sittytan vittna om.



Vill man lyxa till det lite grann så kan man genast besöka Svågerns tillhåll. Liknar mest ett glasställe. Och vem tackar nej till en glass en varm sommardag. Gratis får man hoppas!?
Glassar vi minns Top Hat, Tärning, Puckstång och Sugoläsk. Det var tider...












Vill man njuta av lugn och ro. Svalka och grönska. Och kanske få ett par tallkottar i huvudet då tar man plats på Emil och Veras gamla soffa. Längst ner i trädgården. Ganska obekväm soffa. Det fattas också några pinnar längst ner vilket medför att man ofta river sig på diverse metallskrot som hänger fram.








Uppe på backen vid Lilla stugan kan vila sina gamla, trötta, myggbitna ben i denna möbel. Också efter Emil och Vera. Både stol och soffa är konstruerad enligt vikmodellen. Exemplarisk vid inbaxning i boden.


Fram på gården alldeles nära glasstället så står denna fullkomligt underbara utemöbel. Det är Svågerns arvegods. Nyrustad, nyriggad och nymålad.

Så finns en plats för den som gett upp hoppet. Tappat lusten. Som känner för att deppa en liten stund. Varsågod och ta plats i dessa rangliga, avskavda stolar bredvid en fattiglappsvägg. Vad kan pigga upp här? Absolut inget alls. Passa på att odla Din depression för att sedan komma igen med oförskämd pigghet och onormal spänst.
Själv tar jag gärna plats på den gröna stolen bredvid humleodlingen Vad kan kännas bättre? Snart kanske humlen växer över mig hel och hållen. Lugn, ingen skada skedd. Jag kommer väl fram någon gång i oktober då humlen lövas av. Som att gå i ide. Fast på sommaren...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar